Vispak predstavio novi web portal bosanskakuhinja.ba

0
699
Cilj pokretanja portala je promovirati bosansku kuhinju

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak iz Visokog, čuvar bh. tradicije, predstavila je novi web portal www.bosanskakuhinja.ba.
Cilj pokretanja portala je promovirati bosansku kuhinju kao takvu, i u digitalnoj formi predstaviti ono najbolje od, kako je mnogi nazivaju, ‘Francuske kuhinje Balkana’. Kompanija je također iskoristila priliku za promociju redizajna brenda Tajna – mješavine začina za top jela bosanske kuhinje.
“Mnogo recepata iz bosanske kuhinje moći ćete od sada pronaći na Vispakovom portalu www.bosanskakuhinja.ba. Susreti različitih kulinarskih kultura, Orijetna i Oksidenta, kontinenta i Mediterana, tradicionalnog i modernog, kao dio našeg nasljeđa utkano je u bosansku kuhinju. Ideja za porektanje portala nastala je kada i brend Tajna. Sada smo je i realizirali. Naša kompetentnost za bosansku kafu i bosansku kuhinju na ovaj način je još više potvrđena“, navode u kompaniji Vispak.
“Drago nam je da je Vispak prepoznao važnost tradicije i da je pokrenuo ovu aktivnost koja je bitna za očuvanje tradicionalnih vrijednosti BiH. Bitno je napomenuti du su recepture autentične i ovom prilikom bih se zahvalio na saradnji udruženjima žena iz svih krajeva BiH“, istakao je Nermin Hodžić, predsjednik Udruženja kuhara BiH.