Vivo predstavio preklopni smartphone nove generacije X Fold+

Nadogradnje u odnosu na prethodni model uključuju 4nm čipset, brže punjenje i još pametniji ZEISS-ov sistem kamera

0
438
I vanjski i unutrašnji zaslon sa 120Hz frekvencijom osvježavanja

Kompanija vivo je službeno predstavila novitet X Fold serije sklopivih pametnih telefona, X Fold+. Model koji je namijenjen samo kineskom tržištu, prati dizajnerska rješenja svog prethodnika, i u njegovoj izradi također je korišten aluminij koji se inače koristi u izradi aviona.
Nadovezujući se na prethodnu generaciju, X Fold+ sada donosi mobilnu platformu Qualcomm Snapdragon 8+ u kombinaciji s vivo prilagođenim mobilnim sigurnosnim čipom. Čipset podržava 4-nanometarski proces, te nudi poboljšane performanse i manju potrošnju energije. Što se tiče trajanja baterije, vivo je povećao kapacitet baterije X Fold+ na 4730 mAh, i to bez povećanja veličine i težine uređaja. Time je, prema vivo laboratorijskim testovima, unaprijeđeno ukupno trajanje baterije za više od 20%.
Osim veće baterije, X Fold+ sada se također puni brže u usporedbi sa svojim prethodnikom, budući da ima 80W žičani i 50W bežični vivo FlashCharge, što je dostupno i u trenutno vodećem modelu u Evropi, vivo X80 Pro. Korištenjem punjača omogućeno je punjenje od 1 do 70% kapaciteta baterije za samo 18 minuta, a potpuno punjenje je samo 35 minuta. Bežična vivo FlashCharge tehnologija omogućuje punjenje od gotovo prazne do potpunopune baterije za 53 minute.
Dodatno, X Fold+ standardno se isporučuje s ekskluzivnim punjačem od galij nitrida s dvostrukom USB-C utičnicom, koji omogućuje punjenje više uređaja za praktičnu i komfornu upotrebu u različitim scenarijima.
Vivo X Fold+ opremljen je 3D ultrazvučnim čitačima otiska prsta na unutarnjem i vanjskom zaslonu, s većom brzinom otključavanja, većom sigurnošću kao i većom upotrebljivošću bez obzira na uslove okoline.
Dodatno, veliki unutarnji zaslon nudi poboljšani prikaz podijeljenog zaslona za bolju učinkovitost. To znači da korisnici mogu otvoriti do dva prozora u prednjem planu i podržati četiri aplikacije u isto vrijeme s dvostrukim prozorima na podijeljenom zaslonu i do 12 prozora u pozadini. Pored toga, vivo X Fold+ podržava takozvani ‘Speaker Mode’, gdje donji dio zaslona može prikazati bilješke, a gornji PowerPoint prezentaciju, tako da je korisnicimaomogućenobežično predstavljanje sadržaja prezentacije na većem zaslonu.
Kada je riječ o fotografijama, vivo X Fold+ sadrži unaprijeđene senzore kamere, što je rezultat partnerstva na globalnom nivou između kompanija vivo i ZEISS. Optika sada uključuje postavku četverostruke kamere pune žarišne duljine, dodajući periskopsku kameru s 5x optičkim i 60x digitalnim zoom-om, s optičkom stabilizacijom slike.
X Fold+ podržava opcije snimanja na unutarnjem i vanjskom zaslonu, tako da potrošači mogu snimati selfije koristeći glavnu kameru, koja nudi bolju rezoluciju, osjetljivost na svjetlo i vidno polje, čineći selfije još privlačnijim.
Pored postojećih plavih i sivih boja, X Fold+ će biti dostupan i u prepoznatljivoj orijentalno crvenoj.