Vlada FBiH sufinansira utopljavanje zgrada u Livnu, Goraždu, Čapljini i Stocu

0
738
Potpisani ugovori o sufinansiranju utopljavanja zgrada u Livnu, Goraždu, Čapljini i Stocu

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić danas je u Sarajevu potpisao ugovore o sufinansiranju radova za projekte utopljavanja zgrada, radi uštede energije sa gradonačelnicima i načelnicima općina, koje finansira Vlada FBiH.
Ugovori su potpisani sukladno Odluci Vlade FBiH o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava, a sredstva za ovu namjenu obezbjeđena su iz Budžeta Federacije BiH za 2018. godinu.
Ugovore su potpisali gradonačelnik Livna, za projekat ‘Utopljavanje objekta Osnovne škole fra Lovro Kraula’ u Livnu u iznosu od 50.000 KM, a Grad Livno će u svrhu projekta obezbijediti sredstva u iznosu od 65.186,22 KM.
Gradonačelnik Goražda, Muhamed Ramović, potpisao je za projekat ‘Povećanje energetske efikasnosti u objekta Sportske dvorane’ u Goraždu u iznosu od 50.000 KM, a sredstva koja će obezbijediti Grad Goražde su 24.900,60 KM.
Načelnik Općine Čapljina, Smiljan Vidić, potpisao je ugovor za projekat ‘Sanacija dijela krova objekta Dom zdravlja u Čapljini – faza I’ sa sredstvima u iznosu od 50.000 KM, a općina Čapljina će za isti projekat obezbijediti sredstva u iznosu od 17.955,23 KM.
Načelnik Općine Stolac, Stjepan Bošković, potpisao je ugovor za projekat ‘Zamjena vanjskih otvora na O.Š. Stolac u cilju utopljavanja’ u iznosu od 50.000 KM, dok će Općina Stolac obezbijediti iznos od 10.000 KM, saopćeno je iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here