Vlada HNK i u ovoj godini uz Turistički klaster Hercegovina

0
195
Premijer Herceg razgovarao sa Primorcem, članom Upravnog odbora Turističkog klastera Hercegovina

Premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg razgovarao je sa Stjepanom Primorcem, članom Upravnog odbora Turističkog klastera Hercegovina, o sajamskim aktivnostima Klastera, s akcentom na dva velika skorašnja međunarodna događaja na kojima će svjetskoj javnosti biti predstavljeni i hercegovački turistički kapaciteti.
Primorac se zahvalio premijeru Hercegu na podršci koju je Vlada HNK pružila nastupu članica Turističkog klastera Hercegovina na prošlogodišnjim iznimno uspješnim međunarodnim turističkim sajmovima održanim u Izraelu i Londonu.
U predstojećem periodu uslijedit će dva velika evropska sajma sa međunarodnim učestvovanjem, u Berlinu (Njemačka) i u Zabrzu (Poljskoj). Klaster, u saradnji sa svojim brojnim članicama, općinskim, gradskim i kantonalnim vlastima sa prostora Hercegovine, kao i projektom USAID Turizam, planira nastup na oba događaja u cilju promovisanja hercegovačkih prirodnih, baštinskih, gastroloških i svih drugih posebnosti i boljeg pozicioniranja BiH na geografskoj karti svijeta.
Podsjetivši na benefite nastupa na izraelskom i londonskom sajmu, nagrade i priznanja koja su tamo primili hercegovački turistički subjekti, premijer Herceg obećao je, u skladu sa mogućnostima, i u tekućoj godini podržati uspješan rad Turističkog klastera Hercegovina.