Wal-Mart ušao u strateško partnerstvo s Microsoftom

0
787
Microsoftova će tehnologija pomoći Wal-Martu da drži korak s Amazonovom e-trgovinom

Maloprodajni div Wal-Mart objavio je strateško partnerstvo s Microsoftom, koji će mu pomoći u razvoju cloud tehnologije i umjetne inteligencije s ciljem ubrzavanja i olakšanja kupovine u toj kompaniji, piše Business Insider.
Dvije kompanije će potpisati petogodišnji ugovor, a Microsoftova će tehnologija pomoći Wal-Martu da drži korak s Amazonovom e-trgovinom. Time se Wal-Mart želi obraniti od Amazonovih maloprodajnih ambicija i količine podataka o potrošačima te osnažiti svoju prisutnost na internetu.
Činjenica da su Amazonovi prihodi prošle godine narasli za 31 posto, dok su Wal-Martovi bili samo tri posto veći nego 2016., prikazuje koliko Amazon raste. Osim toga, kroz prošlo je desetljeće vrijednost Walmartovih dionica porasla za 40 posto, a Amazonovih za nevjerojatnih 2,200 posto, piše Business Insider, a prenosi Jutarnji list.
Ono što je takođe potaknulo navedeno partnerstvo jest Amazonova prošlogodišnja akvizicija Whole Foodsa koja je pojačala tenzije između najveće svjetske internetske trgovine i maloprodajne zajednice. Zbog toga je Walmart odlučio zamijeniti svoju postojeću infrastrukturu cloud tehnologijom uz pomoć Microsoftovih inženjera, koji su započeli novu suradnju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here