Wizz Air proširuje ponudu putnog osiguranja pokrićem za Covid-19

0
536
Wizz Air prevozi rekordan broj putnika na vrhuncu ljetne sezone

Aviokompanija Wizz Air najavila je da će u okviru putnog putovanja svojim putnicima ponuditi pokriće za Covid-19, dostupno na sajtu Wizzair.com, a kroz partnerstvo sa osiguravajućim društvom Chubb*.
Wizz Airovi putnici mogu kupiti putno osiguranje koje sada pokriva otkazivanja i troškove liječenja vezana uz Covid-19 pri putovanju u inostranstvo. Naprimjer, ako se putnik inficira virusom Covid-19 na putovanju u inostranstvo i napravi dodatne troškove zbog produženog boravka ili medicinskih troškova liječenja tokom bolesti, Wizz Air putno osiguranje će to pokriti (uz važeći maksimalni iznos). Isto važi i u slučaju ako je putnik morao otkazati putovanje jer se zarazio Covidom-19 prije polaska.
Wizz Airovo putno osiguranje također pokriva izgubljeni, ukradeni ili oštećeni prtljag, kao i propušten polazak, uz važenje pravila, uslova i izuzetaka.
Pored putnog osiguranja, Wizz Air nudi pojedinačno pokriće za otkazivanje u određenim zemljama. I pokriće za otkazivanje i putno osiguranje se mogu kupiti ili tokom procesa kupovine avionskih karata na Wizz Airovom sajtu ili putem aplikacije – i važe i za karte u jednom smjeru i za povratne karte. Sva pravila i uslovi se mogu naći ovdje.
“Mi u WIZZ-u smo posvećeni optimizaciji iskustva putovanja, bilo da je u pitanju proces kupovine karata, usluga tokom leta ili dodatna ponuda koja putovanje čini udobnijim i jednostavnijim. Zahvaljujući našem proširenom paketu putnog osiguranja, putnici mogu biti sigurni da su pripremljeni i pokriveni u slučaju da Covid-19 poremeti njihovo putovanje”, izjavio je Andras Rado, viši menadžer za korporativne komunikacije.
__________
*Chubb je najveće svjetsko osiguravajuće akcionarsko društvo u oblasti imovinskog i odštetnog osiguranja. Posluje u 54 zemlje i pruža usluge osiguranja komercijalne i lične imovine i odštetnog osiguranja, osiguranja od ličnih nezgoda i dopunskog zdravstvenog osiguranja, reosiguranja i životnog osiguranja različitim grupama klijenata. Chubb zapošljava oko 33.000 ljudi širom svijeta.