Wizz Air gasi svoju bazi u Tuzli, optimizuje letove u BiH

Iako će nekoliko linija biti obustavljeno, Wizz Air će nastaviti sa letovima na relacijama iz Tuzle do Basel Mulhousea, Dortmunda, Frankfurt-Hahna i Memmingena

0
242
Zaposlenicima sjedišta iz Tuzle bit će ponuđene mogućnosti preraspoređivanja u druge baze Wizz Aira

Wizz Air potvrđuje da planira prilagođavanje mreže i optimizaciju tržišta svojih letova u Bosni i Hercegovini, premještajući u septembru ove godine svoja dva aviona bazirana u Tuzli u druge baze unutar mreže.
To čini, navedeno je, zbog promjenjivog ekonomskog okruženja, kao i operativnih izazova uzrokovanih vremenskim prilikama u regiji te da bi iskoristio prilike za rast preraspodjelom svojih kapaciteta na druge rute sa većom potražnjom. Iako će nekoliko linija biti obustavljeno, Wizz Air će nastaviti sa letovima na relacijama iz Tuzle do Basel Mulhousea, Dortmunda, Frankfurt-Hahna i Memmingena.
Putnici zahvaćeni ovim promjenama će biti obaviješteni putem e-maila i imat će mogućnost izbora između povrata 120% originalne cijene karte u vidu kredita aviokompanije, 100% gotovinskog povrata novca ili alternativnog leta. Svim zaposlenicima sjedišta iz Tuzle bit će ponuđene mogućnosti preraspoređivanja u druge baze Wizz Aira.
Wizz Air u saopćenju navodi da ostaje posvećen dugoročnom rastu na Balkanu, otvarajući stotine radnih mjesta i istovremeno stimulirajući turističku i ugostiteljsku industriju. U proteklih 12 mjeseci, Wizz Air je najavio raspoređivanje novih aviona u Tiranu, Skoplje i Beograd te pokretanje novih linija prema Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji, Luksemburgu, Poljskoj, Grčkoj, Španiji i mnogim drugim zemljama.
Mreža ove kompanije nastavlja da se razvija i raste, sa 70% većim kapacitetom u ljeto 2023. u poređenju s brojevima prije pandemije i rekordnim brojem putnika u prethodnoj finansijskoj godini do 31. marta 2023, koji je povećan za 89% na 51,1 milion.
“Izazovno makroekonomsko okruženje, kao i komplikovani vremenski uslovi u regiji, poput čestih magli koje značajno utječu na operativne performanse, nažalost, onemogućili su nam da održavamo veliku mrežu letova sa tuzlanskog aerodroma i baziramo naše avione tamo. Wizz Air nastavlja letjeti na devet linija sa bh. aerodroma Sarajevo, Tuzla i Banja Luka”, izjavio je Roland Tischner, direktor za upravljanje i operativne poslove Wizz Air Hungary.