Wizz Air obustavlja letove sa aerodroma u Tuzli

0
463
Wizz Air je najavio ponovno pokretanje 15 linija iz tri grada u BiH ovog proljeća

Aviokompanija Wizz Air saopćila je danas da, zbog ograničenja putovanja koja su nametnuta svim inostranim letovima, obustavlja sve letove iz i prema Tuzli. Odluka će se primjenjivati od 17. marta do 3. aprila 2020. godine.
Ograničenja putovanja pojavila su se kao odgovor na širenje pandemije koronavirusa (COVID-19). Vlada FBiH, a potom i Vijeće ministara BiH uveli su stroge uslove putovanja za koje se još uvijek ne zna do kada će trajati, a iz Wizz Aira poručuju da nastavljaju pažljivo pratiti sva dešavanja.
Putnici sa rezervacijama pogođeni ovim obustavama letova automatski će biti obaviješteni putem e-maila, u slučaju da su bukirali let direktno na wizzair.com ili putem mobilne aplikacije ove aviokompanije. Navedeno je da će se 120 posto prvobitne cijene koju su platili automatski prenijeti na WIZZ račune kupaca, a taj iznos će moći iskoristiti u naredna 24 mjeseca za kupovinu proizvoda i usluga Wizz Aira.
Putnici se također mogu odlučiti za povrat gotovine, što će potrajati duže, a o svim potrebnim koracima za bankovni transfer ili prenos novca na bankovnu karticu bit će informisani u posebnom e-mailu. U ovom slučaju kupci će moći dobiti samo 100 posto prvobitne cijene.
Putnici koji su letove rezervisali putem turističkih agencija, uključujući i turističke agencije putem interneta, trebali bi stupiti u kontakt sa kompanijama od kojih su kupili karte, saopćeno je iz Wizz Air-a uz izvinjenje zbog poremećaja koje bi zabrana putovanja mogla donijeti kupcima.