Wizz Air od 18. juna uvodi novu liniju iz Tuzle za njemački Baden-Baden

0
2508
Prvi let Wizz Aira zakazan je za 18. juni i saobraćat će dva puta sedmično, ponedjeljkom i petkom

Wizz Air, najveća niskotarifna aviokompanija u centralnoj i istočnoj Evropi i jedan od avioprevoznika sa najbržom stopom rasta u Evropi, najavila je danas novu liniju iz Tuzle za njemački Baden-Baden.
Prvi let nove niskotarifne Wizz Air linije zakazan je za 18. juni i saobraćat će dva puta sedmično, ponedjeljkom i petkom, otvarajući odlične nove mogućnosti putovanja za građane i građanke BiH i njihove goste sa početnom cijenom od 29,99 KM (14,99 EUR).
Baden-Baden će tako postati sedmi njemački grad za koji će Wizz Air letjeti. Putnici koji planiraju godišnje odmore ili vikend putovanja, imat će priliku otkriti ovu prekrasnu regiju i uživati u gradskim kafićima na otvorenom, modernim buticima, neobičnim vrtovima kao i termalnim kupalištima.
Kao pionir najniže cijene avio karata u Evropi, Wizz Air odgovara na potražnju svojih kupaca i nastoji stvoriti više mogućnosti i dalje proširiti svoju mrežu iz Tuzle. U 2018. godini ukupno 15 destinacija iz 6 država bit će dostupno iz Tuzle, što dodatno doprinosi rastu lokalne privrede, avioindustrije, turističke i ugostiteljske ponude te poboljšanju poslovnih veza između zemalja.
“Veoma smo sretni što danas možemo objaviti našu petnaestu Wizz liniju iz Tuzle za Baden-Baden. Naša nova linija omogućit će građanima BiH pristup jednom veoma popularnom evropskom gradu, bilo za vikend putovanje ili poslovni put, sa cijenom od 29,99 KM (karta u jednom smjeru sa svim uključenim taksama i neobaveznim troškovima)”, kazala je Sorina Ratz, voditeljica odjela korporativnih komunikacija kompanije Wizz Air.
Generalni direktor Aerodroma Tuzla, Rifet Karasalihović, istakao je da se otvaranjem nove linije sa aerodroma Tuzla za Baden-Baden nastavlja uspješna saradnja između aerodroma Tuzla i aviokompanije Wizz Air.
“Zadovoljstvo mi je i konstatovati činjenicu da je na krilima te saradnje u prošloj godini putem aerodroma Tuzla prevezeno više od pola miliona putnika. Ovaj zajednički razvojni projekat inicirao je i potrebu za rekonstrukcijom i dogradnjom zgrade putničkog terminala. Radovi na ostvarenju tog cilja su u svom punom jeku, a danas evo imamo priliku predstaviti i budući projekat izgradnje objekta atrijuma sa poslovnim prostorijama, parkingom i vanjskim uređenjem – čime bi se prostor oko terminala efikasno iskoristio i upotpunila ponuda svim korisnicima usluga aerodroma Tuzla”, rekao je Karasalihović.