Wizz Air privremeno obustavio šest linija iz našeg regiona

0
431
Dodatnih 75 aviona A321neo, od kojih se očekuje da će većina biti isporučena 2028-29. godine

Aviokompanija Wizz Air zbog manjka osoblja privremeno obustavlja šest linija sa pet tržišta ex-YU. Avioprevoznik je bio prisiljen otkazati stotine letova ovog ljeta s operacijama iz Ujedinjenog Kraljevstva i Mađarske, koje su posebno pogođene. Uticat će i na usluge avio-kompanije iz Prištine, Tuzle, Ljubljane, Beograda i Ohrida.
Wizz Air obustavlja letove iz Dortmunda i Rima za Prištinu, a usluge će biti obnovljene 2. septembra odnosno 2. oktobra. Isto tako, prevoznik je ovog ljeta otkazao sve svoje letove iz Tuzle za Milan, koji bi sada trebalo da budu obnovljeni 30. oktobra.
Wizz Air otkazuje i letove iz Charleroija za Ljubljanu do 4. septembra te će Brussels Airlines biti jedini prevoznik koji leti između Belgije i glavnog grada Slovenije, iako i ova kompanija smanjuje usluge tokom jula na 22 umjesto 26 letova koji će biti održavani tokom mjeseca. Wizz Air je i od svoje beogradske baze do Billund-a obustavio usluge do 31. oktobra, nakon čega će letovi teći tri puta sedmično.
Sve to utiče i na operacije iz Ohrida, a usluge iz Dortmunda otkazane su do 2. septembra. Daljnje promjene i otkazi i dalje su mogući jer se aviokompanija Wizz Air bori sa nedostatkom osoblja i velikim brojem kabinske posade koji su na bolovanju zbog novog talasa zaraza koronavirusa širom Evrope, piše specijalizirani portal Ex-Yu Aviation.