Wizz Air uspostavio dugo očekivanu liniju Sarajevo – London

0
358
Wizz Air je od danas direktnom avionskom linijom povezao Sarajevo sa Londonom

Wizz Air, najbrže rastuća i najodrživija aviokompanija u Evropi, danas je uspostavila letove na relaciji Sarajevo – London.
Letovi između Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Međunarodnog aerodroma London Luton odvijat će se dvaput sedmično – utorkom i subotom, a karte su dostupne na web stranici wizzair.com i mobilnoj aplikaciji aviokompanije, kao i na šalteru prodaje karata na Međunarodnom aerodromu Sarajevo https://lnkd.in/ev9_9nsg te online putem web stranice www.sia.ba po cijenama već od 17,99 GBP / 38,99 BAM.
Povezivanje Wizzove sarajevske baze s Londonom dočekano je s velikom radošću, a kompanija je još jednom potvrdila svoju posvećenost ponudi ultra niskih cijena karata i sigurnih letova svim putnicima do željenih odredišta.
Za mirno putovanje u ovom neizvjesnom vremenu, putnici mogu s povjerenjem rezervisati karte zahvaljujući WIZZ Flexu. Uz WIZZ Flex, putnici mogu otkazati svoj let do tri sata prije polaska bez ikakve naknade i potom će im 100% cijene karte odmah biti nadoknađeno u vidu Wizz kredita.
“Oduševljeni smo što možemo s našim putnicima iz Bosne i Hercegovine, kao i onima koji žele posjetiti tu zemlju, podijeliti sjajne vijesti o novim mogućnostima putovanja. Povezivanjem Sarajeva s Londonom Wizz Air potvrđuje da osluškuje potrebe tržišta, a kako krećemo u ljetnu sezonu putovanja, nastavljamo pružati nove opcije. Naši moderni avioni, kao i naše pojačane zaštitne mjere, osigurat će najbolje moguće uslove za putnike uz najmanji utjecaj na okoliš”, izjavila je Zsuzsa Trubek, menadžerica korporativnih komunikacija Wizz Aira.
Alan Bajić, generalni direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, izrazio je zadovoljstvo što je Wizz Air od danas direktnom avionskom linijom povezao Sarajevo sa Londonom, najvećim gradom Ujedinjenog Kraljevstva, koji je ujedno najveće kulturno i ekonomsko središte Velike Britanije.
“Vjerujemo da će ova dugo očekivana destinacija obradovati naše putnike, kojima je sada direktna aviolinija za London dostupna po pristupačnim cijenama”, kazao je Bajić.