Za podršku razvoju inovacija i poduzetništva fond od 2 miliona KM

0
477
Tokom promocije uspješnih primjera iz prakse, biće upriličena i interaktivna diskusija o start up sceni u BiH

U sjedištu Vlade Federacije BiH sutra će u Sarajevu biti upriličeno predstavljanje Javnog poziva podrške razvoju inovacija i poduzetništva u BiH, putem BH TechLab platforme BH Telecoma, najpopularnije platforme u BiH za podršku ICT start up ideja.
Organizator prezentacije za predstavnike kompanija i start up biznisa je Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, u saradnji sa BH Telecomom i Privrednom/Gospodarskom komorom Federacije BiH.
Tokom promocije uspješnih primjera iz prakse, biće upriličena i interaktivna diskusija o start up sceni u BiH, te pruženi odgovori kako doći do sredstava za investiranje koje je BH Telecom osigurao kroz BH TechLab platformu.
Riječ je o brzom investiranju BH TechLab sa ukupnim fondom od 2 miliona KM, koji će se raspoređivati u skladu sa dinamikom podnesenih i pozitivno ocijenjenih prijava. Startup treba biti mlađi od tri godine i registrovan kao privredno društvo na teritoriji BiH. Javni poziv je otvoren do 31.12.2022. godine, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.