Zvizdić – Mihalcescu: Intenzivirati multilateralnu saradnju BiH i Rumunije

0
998
Predsjedavajući VMBiH Denis Zvizdić razgovarao s rukovodstvom Parlamenta Rumunije

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić razgovarao je danas u Bukureštu sa potpredsjednicom Predstavničkog doma Parlamenta Rumunije Karmen Mihalcescu o unapređenju političkih odnosa i parlamentarne saradnje.
Tokom susreta istaknuto je da su bilateralni odnosi dobri i bez otvorenih pitanja i izražena spremnost da se saradnja intenzivira, dalje razvija i unaprijeđuje na obostranu korist, posebno kroz susrete zvaničnika na visokom nivou i multilateralnu saradnju kroz međunarodne organizacije i regionalne inicijative.
Zvizdić je upoznao Mihalcescu sa napretkom BiH na evropskom putu. Zahvalio se na podršci Rumunije euroatlantskim integracijama BiH i ponovio podršku BiH kandidaturi Rumunije za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti UN-a.
Potpredsjednica Predstavničkog doma Mihalcescu se zahvalila na podršci BiH i potvrdila podršku Rumunije euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine.
Predsjedavajući VMBiH Zvizdić je istakao da je veoma važno što je Rumunija za vrijeme predsjedavanja Evropskim vijećem zadržala temu proširenja i integracije država Zapadnog Balkana na evropskoj agendi.