SHF: Podrška porodičnim firmama BiH i Bahreina

0
865
Potpisan Memorandum o podršci porodičnim firmama BiH i Bahreina

S ciljem uspostavljanja saradnje i promoviranja zajedničkih mogućnosti i interesa malih biznisa u BiH i Bahrainu, na međunarodnom sajmu halal industrije Sarajevo Halal Fair-u (SHF), danas je potpisan Memorandum o prijateljstvu i saradnji između udruženja Kupujmo i koristimo domaće i Društva bosanskohercegovačko-bahreinskog prijateljstva i poslovne saradnje.
Ovim Memorandumom potpisnici su saglasni da će podržavati male porodične firme u BiH i Bahreinu, osnažujući ih da izađu na strana tržišta.
“Vlasnike malih porodičnih firmi iz BiH želimo pozvati da dođu i svoje proizvode izlože u Bahreinu i tamo se povežu sa biznisima iz slične branše poslovanja, a mi ćemo im obezbijediti besplatan prostor za plasman proizvoda. Uzvratno bi doveli bahreinske biznise da na sličan način predstave svoje proizvode u BiH”, pojasnio je potpisnik Memoranduma Jawad Yousuf Alhaway, predsjedavajući Društva bosanskohercehovačko-bahreinskog prijateljstva i poslovne saradnje i jedan od vodećih poslovnih ljudi iz ove zemlje.
Potpisnici Memoranduma istaknuli su da je krajnji cilj razmjena iskustava i jačanje malih biznisa.
“Ovo je značajan podsticaj malim bh. firmama da krenu naprijed i okrenu se nekim novim tržištima”, rekao je Admir Kapo, predsjednik Udruženja Kupujmo i koristimo domaće.
SHF 2018 organiziraju Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Islamskom zajednicom u BiH i Islamskom razvojnom bankom (IsDB) okupio je učesnike iz više od 40 zemalja, te oko 100 izlagača iz cijelog svijeta.