Marketing

Cjenovnik oglašavanja za 2023. godinu (PDF) možete vidjeti ovdje

Iskoristite i Vi mogućnost oglašavanja na portalu Profitiraj.ba gdje izborom jednog od atraktivnih paketa oglašavanja dobivate mogućnost promocije kroz dugi period trajanja kampanje putem banner zone po izboru i mnogobrojnih sponzoriranih (PR) članaka.
Na stranicama portala Profitiraj.ba nudimo nekoliko pozicija za marketinško/reklamno oglašavanje (vidjeti Cjenovnik oglašavanja). To su pozicije i dimenzije bannera sa slovnim oznakama: SPECIJAL, zatim  A, B (B-1, B-2 i B-3), C, D, E, F, G, H i I banner (poziciju i dimenzije bannera možete vidjeti na print screen-u web stranice Profitiraj.ba u rubrici Marketing). Riječ je o fiksnim (animiranim), odnosno rotirajućim bannerima koji se prikazuju na naslovnoj stranici, ali uz mogućnost prikazivanja i unutar ostalih rubrika portala.
Prihvatljivi formati bannera: JPG, PNG i GIF. Dimenzije bannera izražene su u pikselima.
Zbog blagovremenosti rezervisanja prostora za traženu poziciju bannera, preporučeni vremenski rok za marketinški zakup je mjesec dana.
Narudžbe i oglase te upite o prodaji oglasnog prostora, sponzorstva rubrike i ostalih vidova marketinške saradnje možete poslati na e-mail: marketing@profitiraj.ba ili info@profitiraj.ba ili putem telefona: + 387( 0)61 17 03 05, ili +387 (0)33 458 843, najkasnije 48 sati prije realizacije oglasa. Uz narudžbu, naručilac prilaže i oglas. Za osobine oglasa odgovoran je naručilac (istinitost navoda, autorska prava).

Opći uvjeti oglašavanja

Sva tehnička i dizajnerska rješenja primijenjena u obavljanju poslova oglašavanja na portalu Profitiraj.ba, osim onih primljenih od naručitelja oglasa, vlasništvo su MP Media Sarajevo.
Odgovornost za sadržaj i istinitost podataka koje ponudi i učini dostupnima na internetu putem oglasa, snosi naručitelj. MP Media Sarajevo nije odgovorna za tačnost, istinitost ili ažurnost sadržaja/ informacija koji se objavljuju na oglasnim materijalima.
Zakupljeni oglasni prostor nije moguće ustupiti na korištenje trećim osobama, osim ukoliko stranke ne dogovore drugačije.
Dimenzije i pozicije bannera, kao i načini oglašavanja su utvrđeni cjenovnikom. Podržani formati bannera su: .gif, .jpg, .png, .swf …
Količinski popusti i avansni popust su utvrđeni cjenovnikom. Za više informacija kontaktirajte naš marketing odjel: tel. +387 33 458 843; ili e-mail marketing@profitiraj.ba.
Marketinške agencije ostvaruju od 10 do 15% agencijskog popusta, ovisno o ugovorenom roku trajanja zakupa.
Zavisno od iznosa budžeta, načina plaćanja, broja klijenata i dugoročne saradnje, dodatni agencijski popusti za oglasni prostor koji agencije zakupljuju neposredno za vlastite klijente mogu se dogovarati direktno sa menadžmentom MP Media Sarajevo.
MP Media Sarajevo zadržava pravo neobjavljivanja oglasa u slučaju da oglas ne zadovoljava tehničke specifikacije.
MP Media Sarajevo ima pravo odbiti ili obustaviti prikazivanje oglasnog materijala odnosno oglasne kampanje ukoliko smatra da je sadržaj materijala neprimjeren ili protuzakonit.
Reklamacije na objavljeni oglas prihvaćaju se isključivo u pisanom obliku (pošta, faks, e-mail), i to najkasnije u roku od tri dana od dana objave oglasa. U slučaju da je za reklamaciju odgovorna MP Media Sarajevo, oglašivaču će se odobriti ponovna objava istovjetnog oglasa bez dodatne naknade. Ukoliko je pogreška nastala zbog objektivnih ograničenja u prirodi medija, ili zbog pogrešne pripreme samog oglasa od strane naručitelja, reklamacija se neće uvažiti.
Rok plaćanja iznosi sedam dana od završetka kampanje. Oglašivač se obavezuje platiti uslugu po ispostavljenom računu do dana dospijeća. U slučaju kašnjenja oglašivač je dužan platiti zakonske zatezne kamate.
Opći uvjeti korištenja stupaju na snagu danom njihove objave na www.profitiraj.ba ili na koji drugi za to prikladan način.

Pravila korištenja

• Korištenjem bilo kojeg sadržaja i servisa koji pripadaju domeni profitiraj.ba podrazumjeva da je korisnik upoznat s ovim uslovima korištenja, te da ih u potpunosti razumije i prihvata.
• Ukoliko nije drugačije naznačeno, Vi možete downloadirati (preuzimati) materijal sa portala Profitiraj.ba i možete koristiti portal jedino za Vašu ličnu i nekomercijalnu upotrebu. Naime, uredništvo portala nije u funkciji investicijskog savjetnika te naši tekstovi ne predstavljaju investicijske savjete ili nagovor na kupovinu ili prodaju (npr. vrijednosnih papira, dionica). Stavovi autora i sagovornika iznijeti u sadržaju portala ne moraju eksplicitno biti i stavovi našeg uredništva. Tekstovi su informativnog karaktera, a Profitiraj.ba odnosno izdavač MP MEDIA Sarajevo neće snositi odgovornost za eventualne posljedice nastale korištenjem sadržaja ove internet prezentacije.
• Sadržaj ove internet prezentacije vlasništvo je MP MEDIA iz Sarajeva, Bosna i Hercegovina, i može se prenositi i koristiti u drugim publikacijama u elektronskoj ili štampanoj formi samo uz prethodnu saglasnost vlasnika, ili uz jasno navođenje izvora.
• MP MEDIA Sarajevo zadržava pravo ukidanja kao i promjene izgleda, sadržaja i uslova korištenja portala Profitiraj.ba kao i svih servisa i podstranica koje su sastavni dio portala bez obaveze prethodne najave pri čemu nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama. Prihvatanjem ovih uslova korištenja korisnik se slaže da će usluge portala uključivati reklame, obavijesti, poruke administratora i slične poruke za redovno obavještavanje posjetitelja/korisnika portala.
• MP MEDIA se obvezuje da će štiti privatnost podataka registrovanih članova od zloupotrebe ili korištenja trećih strana, a korisnik se registracijom odnosno prijavom slaže da će se njegovi podaci koristiti u svrhu unapređenja usluga portala.
• Prihvatanjem ovih uvjeta korištenja se obavezujete da ćete prilikom registracije unijeti samo Vaše tačne informacije, u bilo kojoj formi ili obliku. Mi zadržavamo pravo da uskratimo mogućnost korištenja našeg portala onim korisnicima koji naruše ove uvjete korištenja.
• Vi preuzimate odgovornost za zaštitu tajnosti Vaše lozinke i prihvatate da ste odgovorni za sve aktivnosti urađene pod Vašim korisničkim imenom i lozinkom. Vi ne smijete davati Vašu lozinku drugim licima i obavezni ste da nas hitno pismeno obavijestite (e-mail: info@profitiraj.ba) u slučaju da otkrijete da neko drugi koristi Vaše korisničko ime i lozinku.
• Vi ne smijete narušavati sigurnost našeg Portala i podataka koje sadrži. Počinioci djela narušavanja sigurnosti našeg portala i podataka mogu biti podložni krivičnoj odgovornosti.

Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.