Aiways U5 SUV uvršten na konačnu listu automobila godine 2022.

0
475
Aiways čini konačnu listu automobila godine 2022 (COTY) sa svojim prvim modelom za Evropu

Aiways, mlada marka električnih vozila sa sjedištem u Šangaju, uvršten je na konačnu listu automobila godine (COTY) sa svojim prvim modelom za Evropu – Aiways U5 potpuno električnim SUV-om.
Da bi ušli u konkurenciju za COTY, nominovana vozila moraju biti u prodaji sada ili prije kraja godine na pet ili više evropskih tržišta.
Aiways je povećao svoje prisustvo u Evropi na devet tržišta u 2021. godini i dospio je na konačnu listu COTY u prvom pokušaju što je značajno dostignuće za ovu mladu marku električnih vozila.
Uži finalni izbor od sedam vozila bit će poznat do 29. novembra nakon što je 61 nezavisni automobilski novinar iz 23 evropske zemlje odabrao 39 modela za konačnu listu COTY 2022. sa privremene liste od više od 60 automobila.
“Nagrada za automobil godine jedna je od najvećih nagrada u ponudi u međunarodnoj automobilskoj industriji, a za našu mladu kompaniju je izvanredno što je uspjela u
konačnu listu ove godine. Posebno mi je drago što smo dobili ovako pozitivne povratne informacije u svim evropskim zemljama u kojima je U5 SUV već u prodaji ili će uskoro biti”, izjavio je Dr. Alex Klose, izvršni potpredsjednik Overseas Operations u Aiwaysu.
Aiways U5 je dizajniran i razvijen da ponudi pristupačnu vožnju bez emisije štetnih gasova, uključujući dugotrajnost i praktičnost vodeću u klasi. Sa početnom cijenom od 37.990 € (Njemačka), Aiways U5 nudi uvjerljiv omjer cijene i raspona, i može preći 400 km sa jednim punjenjem. Za duža putovanja, Aiways U5 može napuniti od 30% do 80% baterije u vremenu potrebnom za ručak, samo za 27 minuta, navode iz Aiwaysa.