Dan štednje u NLB Banci: Predstava ‘Tobija’ u online formatu za sve mališane

0
697
NLB Banka Sarajevo tradicionalno Svjetski dan štednje obilježavala družeći se sa najmlađima

Svjetski dan štednje, koji se obilježava 31. oktobra, ove godine po svemu će biti drugačiji, a ponajviše za naše najmlađe sugrađane. NLB Banka d.d. Sarajevo je tradicionalno ovaj dan obilježavala družeći se sa najmlađima, ali s obzirom na trenutnu situaciju sa pandemijom koronavirusa, ovogodišnji će Svjetski dan štednje obilježiti na malo drugačiji način.
Ove godine, u saradnji sa Pozorištem mladih u Sarajevu, Banka će omogućiti najmlađima i njihovim roditeljima da predstavu ‘Tobija’ pogledaju u online formatu.
Predstava će biti dostupna na web stranici Banke www.nlb.ba, 31.10. i 01.11.2020. godine.
Režiju predstave ‘Tobija’ potpisuje Mario Drmać, a ‘Tobija’ je priča o malom jazavičaru koji, nezadovoljan svojim izgledom, ide u zoološki vrt kako bi tražio savjete od ostalih životinja. Kada pokuša sastaviti novo biće po savjetu egocentričnih savjetnika – životinja koje je posjetio, shvati da mu je ipak najbolje ostati jazavičar Tobija. U predstavi igraju: Belma Lizde Kurt i Mario Drmać.
“Sigurna sam da će se i roditelji obradovati zbog ove predstave, jer svi mi u određenom životnom periodu imamo sumnji u ono što zapravo jesmo. Priča govori upravo o tome da trebamo biti zadovoljni i voljeti sebe, onakve kakvi jesmo“, kazala je Belma Lizde Kurt.
S obzirom na to da samo određeni broj djece može uživo gledati predstave u pozorištu, NLB Banka ove godine odlučila se na to da ovaj dan obilježi simbolično, ustupajući svim svojim malim sugrađanima online format predstave.
“Svjesni smo da je Pozorište mladih, kao i sve kulturne ustanove, suočeno sa brojnim izazovima u poslovanju. Kroz ovu suradnju, ali i planirane aktivnosti sa Pozorištem u narednom periodu, NLB Banka potvrđuje svoju opredjeljenost prema ulaganju u obrazovanje, ali i svoju društvenu odgovornost prema najmlađem dijelu populacije“, izjavila je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo.
Najavu za predstavu možete pogledati na sljedećem linku:
https://www.youtube.com/watch?v=OL3fJpuB1O8.