Euromoney: UniCredit je Najbolja banka za finansiranje trgovine u BiH

0
205
UniCredit Bank sedmu godinu zaredom Najbolja banka za finansiranje trgovine u BiH

UniCredit Bank je, sedmu godinu zaredom, proglašena Najboljim pružaocem usluga, prema anketi o finansiranju trgovine koju sprovodi časopis Euromoney. Nagrada je ujedno i dokaz o stručnosti u oblasti finansiranja trgovine, izvanrednoj usluzi koju banka pruža klijentima i odličnom poznavanju bh. tržišta.
U okviru istraživanja koje se sprovodi već desetu godinu zaredom, a prikuplja povratne informacije od preko 11.000 korporativnih klijenata i finansijskih institucija, UniCredit Bank je rangirana kao Najbolji pružalac ‘Svih usluga’, kao i ‘Tržišni lider’.
“Dokaz da naše poslovanje prilagođavamo našim klijentima, a oni u nama prepoznaju stabilnog partnera, potvrđuje i ovo priznanje koje dobijamo već sedmu godinu zaredom. Drago nam je što je ova nagrada uslijedila nakon nedavne nagrade Global Finance magazina, što je dodatno potvrdilo našu lidersku poziciju u finansiranju trgovine na području BiH”, izjavila je Lejla Sabljica, direktorica Globalnog transakcijskog bankarstva UniCredit Bank d.d. Mostar.
Aleksandar Đajić, direktor Tržišta i Globalnog transakcijskog bankarstva UniCredit Bank a.d. Banja Luka dodao je da je ovo priznanje potvrda kontinuirane fokusiranosti banke na zadovoljavanje potreba klijenta, posvećenosti unapređenjima i snage UniCredit međunarodne mreže.
U okviru kategorije ‘Najbolja usluga’, UniCredit Grupa je zadržala najvišu poziciju kada su u pitanju ‘Sve usluge’, ‘Savjetovanje’ i ‘Proizvodi’ (akreditivi, garancije i dokumentarna naplata), te osvojila dvije nove globalne titule, za ‘Podršku i savjetovanje’ i ‘Digitalnu ponudu’ – ova posljednja u nizu potvrđuje stalni napor banke da razvije inovativna rješenja u skladu s rastućim potrebama svojih klijenata.
Osim nagrada u Bosni i Hercegovini, UniCredit je potvrdio svoju lidersku poziciju na tržištu osvojivši ukupno 31 nagradu u okviru različitih kategorija i zemalja.
Komentarišući osvojena priznanja, Luca Corsini, direktor Globalnog transakcijskog bankarstva UniCredita, je rekao da im je cilj klijentima pružati proizvode najviše kvalitete – pri čemu je prelazak na rad na daljinu potaknuo pojačani interes za rastuću ponudu digitalnih rješenja.
“Ovogodišnja anketa o finansiranju trgovine prepoznaje naše kontinuirane napore u ovim područjima, dok nastavljamo podržavati i finansirati realnu ekonomiju”, dodao je Corsini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here