FBiH: Građanima od danas dostupni turistički vaučeri po 200 KM

0
136
Preko odabrane tri online platforme građani će moći iskoristiti turističke vaučere od 200 KM

Putem domaćih platformi eKupon (ekupon.ba), Citydeal flyfly travel (citydeal.ba) i OdmoriuBiH (odmoriubih.ba) od danas su građanima Federacije BiH i zvanično dostupni turistički vaučeri u vrijednosti od 200 KM, koje je osigurala Vlada FBiH.
Prodaja paketa u okviru programa turističkih vaučera počinje danas i trajat će do utroška raspoloživih sredstava u iznosu od dva miliona maraka koje je izdvojila Vlada FBiH za program turističkih vaučera, odnosno najkasnije do 30. decembra.
Ukupan broj raspoloživih vaučera je 10.000, a svaka od tri odabrane online platforme putem kojih se program realizira dobila je trećinu od ukupnog broja vaučera koji će biti ponuđeni građanima.
Podsjetimo, turistički vaučer nije dostupan u fizičkom obliku, ne može se čuvati, prenositi, pokloniti ili prodati. Aktivira se prilikom kupovine jednog od turističkih paketa i okončanjem kupovine paketa uz popust od 200 KM, kupac je iskoristio svoj turistički vaučer.
Minimalna cijena pojedinačnog turističkog paketa iznosi 250 KM, a kupac prilikom kupovine mora minimalno doplatiti 50 KM. Turistički paket sadrži minimalno jedno noćenje za jednu ili više osoba, ali samo jedna osoba može iskoristiti vaučer za kupovinu tog paketa. Kompletan proces kupovine i plaćanja obavlja se putem pomenutih platformi.
Pravo na turistički vaučer ima osoba s najmanje 18 godina, a uslov je da ima prebivalište u Federaciji BiH ili registrovano prebivalište u Brčko distriktu BiH, ali i entitetsko državljanstvo Federacije BiH te da nije ranije kupila ovaj paket u okviru ovog programa na jednoj od tri odabrane platforme.
Lista dostupnih turističkih paketa danas bi trebal biti dostupna na odabranim platformama kada će početi i prodaja aranžmana.