Irfan Čavkić postao većinski vlasnik Camelija osiguranja iz Bihaća

0
399
Na manju dobit Camelija osiguranja u 2021. uticala veća stopa rashoda u odnosu na prihode

Irfan Čavkić je kupovinom 2.500 emitovanih dionica (putem zatvorene ponude) na Sarajevskoj berzi postao većinski vlasnik Camelija osiguranja d.d. Bihać sa 53,92% udjela u dioničkom kapitalu ovog osiguravajućeg društva, saznaje poslovni portal Profitiraj.ba.
Ova emisija dionica putem zatvorene prodaje proglađena je uspješnom od Komisije za vrijednosne papire FBiH i u Registru koji se vodi kod Komisije izvršen je upis povećanja osnovnog kapitala Camelija osiguranja za iznos od 4 miliona KM, nakon čega je osnovni kapital emitenta usklađen sa odredbama Zakona o osiguranju.
Podsjetimo, ovoj berzanskoj transakciji prethodila je odluka Skupštine dioničara Camelija osiguranja o povećanju dioničkog kapitala i Odluci Nadzornog odbora o emisiji dionica putem zatvorene prodaje od 16.11.2021. Nakon toga je 3. decembra ove godine izvršena kupovina i uplata ukupnog paketa emitovanih 2.500 dionica po nominalnoj cijeni 1.600 KM po dionici, odnosno ukupnog iznosa od 4 miliona KM od strane dioničara Irfana Čavkića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here