JYSK na Forbsovoj listi najboljih poslodavaca na svijetu

0
579
Forbes: Kompanija JYSK jedan je od 750 najboljih poslodavaca na svijetu

Kompanija JYSK jedan je od 750 najboljih poslodavaca na svijetu, ocijenio je prestižni poslovni časopis Forbes.
U saradnji sa Statistom, liderom u analizi tržišta i potrošača, Forbes je anketirao 150 hiljada zaposlenih iz 58 zemalja koji rade u multinacionalnim kompanijama i institucijama sa punim i nepunim radnim vremenom. Od učesnika je zatraženo da ocijene svoju spremnost da preporuče svog poslodavca prijateljima i porodici, kao i da ocijene druge poslodavce u svojim djelatnostima koji su se istakli pozitivno ili negativno.
Jadranka Čulo Petrovčić, menadžica ljudskih resursa JYSK-a za tržišta Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije, istakla je da je biti na Forbsovoj listi čast, ali ujedno i obaveza.
“Ponosni smo na ovo prestižno priznanje koje nam je jasan pokazatelj da su naši zaposleni prepoznali važnost otvorene komunikacije i našu spremnost da uvijek čujemo njihovo mišljenje i iskustvo. Uvijek se radujemo prijavama onih koji JYSK vide kao dugogodišnjeg poslodavca i partnera koji osigurava prilike za ambiciozne i hrabre poslovne uspone. Kao i do sada, i u narednom periodu cilj će nam biti da 90 posto menadžerskih pozicija popunjavamo sa zaposlenima koje smo gradili interno tokom vremena“, rekla je Petrovčić.
Ona je dodala da se kompanija trudi da bude konkurentna u visini plate i dodjele bonusa koji mogu ostvariti svi zaposleni u skladu sa rastom prometa pojedine prodavnice u odnosu na prethodnu godinu.
Jedan od načina na koji JYSK prikuplja povratne informacije o zadovoljstvu svojih zaposlenih je i anonimna interna anketa koju kompanija sprovodi svake druge godine. Ovoj anketi mogu pristupiti svi radnici, a posljednja je organizovana početkom ove godine u svih 28 zemalja u kojima JYSK posluje.
Jan Verhoek, izvršni potpredsjednik JYSK-a za ljudske resurse, istakao je da je ukupno 94 posto zaposlenih u ovoj kompaniji učestvovalo u anketi o zadovoljstvu zaposlenih (ESS).
Osim ovih pogodnosti, timski duh u kompaniji JYSK podstiče se i neformalnim druženjima, kroz organizaciju raznih proslava i team buildinga, ali i tradicionalnih Family day okupljanja sa porodicama, uz roštilj u prirodi. Ono što JYSK također čini poželjnim poslodavcem jesu i kvalitetni proizvodi nastali sa poštovanjem prema prirodi, kroz korištenje recikliranih materijala i ekološki prihvatljivih sirovina iz odgovornih izvora. Pored toga, kompanija kontinuirano radi na smanjenju gasova koji izazivaju efekat staklene bašte.