Logosoft prezentovao modern workplace koncept

0
1857
Dizdarević: Modern workplace koncept omogućava zaposlenicima digitalizirano i efikasno radno mjesto

Kompanija Logosoft, jedna od najvećih ICT kompanija u BiH te prvi Microsoft partner u BiH, deveti put za redom je generalni sponzor Network 9 konferencije, koja se održava od 27. do 29. marta u Neumu. Dugogodišnja saradnja Logosofta i Microsofta, kroz projekat Network konferencije, u proteklim godinama rezultirala je intenzivnom promocijom različitih poslovnih i IT rješenja na putu ka digitalnoj transformaciji kompanija u BiH.
Tako je i ove godine, na konferencijskom druženju sa medijima, Logosoft prezentovao modern workplace koncept baziran na Microsoft tehnologijama, kao novu realnost poslovnog okruženja koja ima strukturni uticaj kako na zaposlenike, tako i na kompanije poslodavce. Modern workplace koncept omogućava zaposlenicima digitalizirano, fleksibilno i efikasno radno mjesto, besprijekornu komunikaciju i iskustvo rada na više različitih uređaja, što omogućava veću produktivnost i saradnju zaposlenika, a potiče digitalnu transformaciju kompanija.
“U posljednjih nekoliko godina, koncept poslovnog okruženja, u smislu korištenja informacionih tehnologija se promijenio u korijenu, jer sve više kompanija svojim zaposlenicima nudi mogućnost rada od kuće, rada bilo kada u toku dana i sedmice te rada na bilo kojem uređaju. Dodatno, takav pristup je stvorio i nove izazove u smislu održavanja uređaja i zaštite podataka. IT stručnjaci unutar kompanija moraju pružiti korisnicima alate koji su im potrebni kako bi bili sigurni i produktivni bez obzira gdje se nalazili i bez obzira na koji način se povezivali na kompanijsku mrežu. Logosoft se, kao Microsoft partner sa više od 20 godina iskustva prema svojim korisnicima postavlja i kao konsultant i kao implementator ovih ali i mnogih drugih IT rješenja“, rekao je Damir Dizdarević, direktor kompanije Logosoft.
Za uvođenje modernog, sigurnog, produktivnog i efikasnog radnog ekosistema potrebno je izvršiti niz koraka modernizacije IT-a unutar kompanija, ali i promjenu načina razmišljanja o IT-u generalno. Ti procesi su danas neminovnost za one koji žele ostati konkurentni kako na lokalnom tako i na globalnom tržištu, bez obzira kojim se poslom bave, poruka je iz kompanije Logosoft.