Međunarodni aerodrom Sarajevo: Dodatne pogodnosti za putnike pri online kupovini karte

0
837
Na aerodromima u FBiH ukupan promet putnika u septembru premašio 620 hiljada

Međunarodni aerodrom Sarajevo u saradnji sa kompanijom MasterCard i Intesa Sanpaolo Bankom, pripremio je novu pogodnost za korisnike svojih usluga.
Svi koji kupe kartu online putem na zvaničnoj web stranici Međunarodnog aerodroma Sarajevo (www.sia.ba) i izvrše plaćanje MasterCard ili Maestro karticom, bilo koje banke u periodu od 15. septembra do 15. decembra 2018. kao poklon dobijaju besplatno korištenje salona poslovne klase na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.
Ova pogodnost se odnosi samo na karte kupljene i iskorištene za vrijeme trajanja kampanje od 15.09. do 15.12. ove godine*. Besplatno korištenje salona će biti na raspolaganju vlasnicima aviokarata bez obzira na to da li su sami kupili kartu ili je to za njih uradio neko drugi. Putnik je u obavezi posjedovati elektronsku kartu (u printanoj ili elektronskoj formi), kao dokaz da je aviokarta plaćena MasterCard karticom. Kampanjom su obuhvaćene sve MasterCard kartice bez obzira na banku i zemlju izdavanja, saopćeno je iz Aaerodroma Sarajevo.
Međunarodni aerodrom Sarajevo raspolaže sa tri salona poslovne klase, od čega je jedan za pušače. Opremljeni su luksuznim namještajem, informacionim displejom, TV prijemnikom, wireless signalom. Putnike dočekuje ljubazno osoblje koje će im ponuditi različite vrste alkoholnih i bezalkoholnih pića, tople napitke, sendviče i apetisane. Saloni su snabdjeveni domaćom i inozemnom dnevnom i sedmičnom štampom.
Podsjećamo, Međunarodni aerodrom Sarajevo odnedavno je uveo uslugu online prodaje karata, čime je postao prvi prodajni agent u Bosni i Hercegovini, odnosno prvi aerodrom u regiji koji nudi ovu vrstu usluge.
Online kupovinu avio karata možete obaviti na zvaničnoj web stranici Međunarodnog aerodroma Sarajevo – http://www.sia.ba , odnosno u online obrascu koji je vidljiv odmah po otvaranju stranice. Sistem je kreiran u saradnji sa globalnom putničkom platformom Amadeus.
Takođe, ovaj sistem također uključuje mogućnost odabira mjesta u avionu, količinu prtljage i slično.
Karte se na ovaj način mogu kupiti za letove više od 50 avio prijevoznika, te za veliki broj low-cost avio prijevoznika,a za koje se inače karte ne mogu kupiti kod drugih prodajnih agenata.
Sistem je potpuno siguran za online kartično plaćanje, te je razvijen u saradnji sa Intesa Sanpaolo bankom i WS PAY-payment providerom, navode iz Aerodroma Sarajevo.
Dodaju da je dodatna pogodnost za klijente što se kompletna transakcija može otkazati na dan kada je kupovina prijavljena do 16 sati.
________
*Putnici koji su kupili kartu prije 15.09.2018. neće moći besplatno koristiti salon, a isto neće moći ni putnici čiji su letovi nakon 15.12.2018. čak iako su kartu kupili za vrijeme trajanja kampanje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here