Najmenadžer jugoistočne Evrope Yana Mikhailova, direktorica kompanije Nestlé

0
1673
Nagradu je u ime Yane Mikhailove preuzeo Dinko Jurišić, direktor prodaje Nestlé Adriatic BiH

Yana Mikhailova, generalna direktorica kompanije Nestlé za tržišta jugoistočne Evrope (Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Sjeverna Makedonija, Kosovo, Crna Gora, Rumunija i Bugarska) dobitnica je prestižnog priznanja ‘Najmenadžer jugoistočne Evrope’ koju tradicionalno dodjeljuje stručni žiri Agencije za izbor najmenadžera jugoistočne i srednje Evrope.
Ceremonija dodjele priznanja laureatima održana je jučer u Sarajevu pod okriljem 40. izbora najmenadžera i najkompanija regiona, a dobitnici su nagrađeni zbog izvanrednih poslovnih rezultata, realiziranja kvalitetnih projekata, novih investicija, otvaranja radnih mjesta, izvoznih dostignuća te konkretnih razvojnih planova.
Nagradu je u ime Yane Mikhailove primio Dinko Jurišić, direktor prodaje Nestlé Adriatic BiH.
“Zahvalni smo cijenjenom žiriju da je prepoznao trud i napore gospođe Mikhailove koja, zajedno sa svima nama, radi na ostvarenju misije kompanije Nestlé – poboljšanju kvalitete života i kreiranju zdravije budućnosti. Predano radimo na ostvarenju naših ciljeva – do 2030. godine namjeravamo biti kompanija koja će podržati roditelje u odgoju zdravije djece i sa svojim aktivnostima planiramo doseći njih 50 miliona, također cilj nam je podržati 30 miliona ljudi, u zajednicama u kojima direktno poslujemo, poboljšavajući njihove životne uvjete te težimo nultom utjecaju na okoliš. Dodatno, Nestlé potencira različitosti i inkluziju, a do 2022. povećat ćemo broj uposlenih žena na seniorskim pozicijama na 30%. Zaista se trudimo svakodnevno ulagati u prosperitetniju budućnost naših uposlenika, kao i biznisa”, rekao je Jurišić.
Svečanosti je prisustvovalo nekoliko stotina najuspješnijih menadžera iz Evrope, brojni privrednici, političari i javne ličnosti iz BiH i regiona. Bila je to prilika i za poslovne razgovore i dogovore o mogućim pravcima daljeg razvoja, unapređenju ekonomije te bržem i većem regionalnom povezivanju.