NLB Banka Sarajevo organizovala druženje sa novinarima

0
992
Lidija Žigić, predsjednica Uprave i Jure Peljhan, član Uprave, predstavili poslovne rezultate NLB Banke

U ugodnom ambijentu Sportsko-rekreativnog centra ‘Ajdinovići’ kod Olova, NLB Banka d.d. Sarajevo organizovala je druženje sa predstavnicima medija u cilju izgradnje što bolje poslovne saradnje i međusobnog povjerenja, te informiranja javnosti o aktivnostima NLB Banke u periodu koji dolazi.
Na ovom susretu, članovi Uprave NLB Banke upoznali su medije sa rezultatima poslovanja Banke u 2018. godini, kao i planovima za naredni period.
Posebno je naglašeno da je protekla godina za NLB Banku bila godina rasta u svim segmentima poslovanja kako sa fizičkim tako sa pravnim licima, te da je NLB Banka ostala u samom vrhu bankarskog sektora, počevši od kvaliteta usluge i zadovoljstva klijenatate cijene proizvoda i usluga.
“Izutetno smo ponosni na rezultate koje smo ostvarili prethodne godine. Usredotočili smo naše poslovanje na razvoj novih bankarskih usluga, kao i na poboljšanje korisničkog iskustva i dostupnosti banke svojim klijentima. Aktivno smo sudjelovali u više od pedeset korporativnih i društvenih inicijativa, kroz humanitarne projekte, sponzorstva i donacije“, izjavila je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo.
U 2018. godini, Banka je ostvarila rekordnu neto dobit u iznosu od 15,5 miliona KM i neto dobit prije umanjenja vrijednosti i rezerviranja u iznosu od 23,1 miliona KM uprkos snažnoj konkurenciji i smanjenju kamatnih stopa na tržištu, a sve to uz stabilnu troškovnu učinkovitost i povećanu adekvatnost kapitala.
Osim toga, ukupna aktiva Banke porasla je za 11%, s rastom neto kredita od 7% i rastom depozita od 10% u nebankarskom sektoru, dok je NPL smanjen na 5,7%.
“U periodu koji slijedi, NLB Banka će nastaviti kontinuirano raditi na unapređenju poslovnih procesa i investirati u informacione tehnologije kako bi pojednostavili i modernizovali svoje usluge. Dodatne napore uložit ćemo da što bolje razumijemo svoje klijente i ponudimo im pravo rješenje u skladu sa njihovim finansijskim potrebama“, kazala je Lidija Žigić.

Ugodno druženje novinara i predstavnika NLB Banke u prekrasnom ambijentu SRC Ajdinovići

Nakon završetka oficijelnog dijela, novinari su uživali u organiziranim aktivnostima zajedno s Upravom NLB Banke. NLB Banka će, rečeno je, i ubuduće nastaviti njegovati dobre i korektne odnose sa predstavnicima medija.

Sportsko-rekreativni centar Ajdinovići pruža vrhunski ugođaj za odmor (Foto: Profitiraj.ba)