Novalić: Naredne sedmice urbanistička saglasnost za tunel Hranjen

0
673
Premijer FBiH Fadil Novalić razgovarao s premijerkom BPK Aidom Obućom i njenim saradnicima

U okviru posjete Bosansko-podrinjskom kantonu, premijer Federacije BiH Fadil Novalić održao je sastanak s premijerkom BPK Aidom Obućom, na kojem je najavio da će naredne sedmice biti izdata urbanistička saglasnost za tunel Hranjen.
“Za izgradnju tunela smo obezbijedili 63 miliona KM, a danas smo dogovorili kako obezbijediti otprlike istu količinu novca da ne budu zaustavljeni radovi i da u naredne tri godine dobijemo putnu komunikaciju Goražde-Sarajevo”, rekao je Novalić.
Razgovarano je i o promjeni kategorizacije putnog pravca od sela Kamenica prema Goraždu na nivo magistralne ceste.
“Dotakli smo se i drugih važnih tema za Bosansko-podrinjski kanton, kao što je investiranje u hidrocentralu Ustikolina, podrška fabrikama, a bilo je riječi i o sistemskoj podršci sportu, dodao je Novalić.
“Razgovarali smo o gorućim pitanjima, a najvažnija je tema putna komunikacija Goražde-Sarajevo. Bez podrške Vlade FBiH ne bismo mogli krenuti u izgradnju tunela Hranjen”, kazala je premijer BPK Aida Obuća.
Ona je dodala da je cilj nove vlade u ovom mandatnom periodu sanirati deficit u budžetu i postaviti BPK na održivim osnovama.
Sastanku su prisustvovali i generalni direktor Elektroprivrede BiH Bajazit Jašarević, predsjedavajuća Skupštine BPK Edita Velić, te ministri u Vladi BPK.