Novi naziv sjedišta kompanije dm u BiH je dm dialogicum Sarajevo

Promjena naziva rezultat je zajedničkog stajališta svih zemalja dm grupe, a koja se temelji na ideji da u dm-u ne postoji jedna centralna lokacija, već se isprepleteni radni procesi odvijaju u sinergiji sa svih dm lokacija

0
272
dm dialogicum Sarajevo je novi naziv sjedišta kompanije dm u BiH

Na novogodišnjem druženju s medijima, kompanija dm drogerie markt predstavila je novi naziv sjedišta kompanije koje se od sada zove dm dialogicum Sarajevo.
Promjena naziva rezultat je zajedničkog stajališta svih zemalja dm grupe, a koja se temelji na ideji da u dm-u ne postoji jedna centralna lokacija, već se isprepleteni radni procesi odvijaju u sinergiji sa svih dm lokacija.
Karakteristike dm dialogicuma su otvorenost prostora u kojem se njeguje zajedništvo i dijalog. Uz open-space koncept, prostor je fleksibilno raspodijeljen i nudi multifunkcionalne prostorije za timski i projektni rad, za susret, samostalni rad i videokonferencije kao i prostor za rad u miru. Osim toga, dm dialogicum specifičan je i po tome što, zahvaljujući takvoj raspodjeli prostora poput dm kutaka, uređenih vanjskih prostora, kuhinje, sala, učionica i kancelarija, dm zaposlenici imaju mogućnost takozvanog ‘desk sharinga’ odnosno mogućnost da samostalno organizuju mjesto za rad.

Karakteristike dm dialogicuma su otvorenost prostora u kojem se njeguje zajedništvo i dijalog

“Više od 180 zaposlenika resora Ekspanzije, Ljudskih resursa, Nabave i Marketinga, Finansija, Informatike, Uprave i Poslovodstva imaju priliku raditi na 2.450 m2 dm dialogicuma. Zahvaljujući širini i fleksibilnoj raspodjeli prostora te zonama susreta poput kutaka, atrija, ali i vanjskog šadrvana, zaposlenici imaju mnogo prostora za razmjenu i dijalog. U protekloj godini uredili smo nekoliko kancelarija, po novom konceptu, postavljajući prilagodljive stolove, kako bi zaposlenici mogli u toku dana mijenjati poziciju za rad – po želji raditi i stojeći. Cilj jeste zaposlenicima ponuditi ugodnu i motivirajuću radnu atmosferu, ali i mogućnost da svoj posao samostalno i prema potrebi organiziraju”, izjavio je Damir Šlosel, direktor dm-a u Bosni i Hercegovini.
Zahvaljujući pozitivnim praksama koje dm njeguje, posebno kada su u pitanju zaposlenici, ukupno osam, a od toga šest puta zaredom je proglašen ‘Najpoželjnijim poslodavcem u Bih’, što je potvrdio i upitnik za uposlenike u kojem je 90% ispitanika navelo da je ponosno jer radi u dm-u.