Otvorena prodavnica Konzum Višegradska u Goraždu

0
1077
Zvaničnici BPK-Goražde obišli Konzumov novootvoreni prodajni objekat

U prisustvu brojnih kupaca, dobavljača, poslovnih partnera i predstavnika lokalne zajednicedanas je u centralnom cijelu Goražda svečano otvorena nova Konzum prodavnica na adresi Višegradska bb. Svečanu vrpcu presijekli su Aida Obuća, premijerka BPK Goražde, Muhamed Ramović, gradonačelnik Goražda i Nihad Imširović, direktor Konzuma i time označili početak rada šestog Konzumovog prodajnoj objekta otvorenog na području Goražda i okoline u proteklih mjesec dana.
Konzum Višegradska prostire se na više od 450 m2 površine i kupcima nudi bogat asortiman svježih i kvalitetnih proizvoda značajnim dijelom domaće ali i lokalne proizvodnje za svakodnevne potrebe domaćinstva. U prodavnici je zaposleno 15 zaposlenika.
“Konzum je nedavno preuzimanjem manjeg trgovačkog lanca započeo uspješno poslovanje na području Goražda i okoline. Konzum sada posluje u šest prodavnica na području Goražda i Ustikoline u kojima smo zaposlili ukupno 40 zaposlenika i oni su već postali dio našeg velikog tima“, izjavio je Nihad Imširović, direktor Konzuma.
“Sretan sam što je Konzum stigao u Goražde, do sada je otvoreno šest prodavnica, a najavili su da će nastaviti sa širenjem i dalje na ovom području. Posebno sam sretan jer su svi zaposlenici trgovačkog lanca kojeg je Konzum preuzeo zadržali svoja radna mjesta, zaposleni su i novi radnici, a znate da je najvažnija borba za svako radno mjesto“, izjavio je Muhamed Ramović, gradonačelnik Goražda.
Zadovoljstvo zbog zadržavanja postojećih i otvaranja novih radnih mjesta, prilikom otvorenja prodavnice, iskazala je i premijerka BPK Goražde Aida Obuća.
Na dan otvorenja nove Konzum prodavnice, u znak dobrodošliceza kupce je pripremljen niz aktivnosti uz vrijedne nagrade, besplatne kupovine, zabavu za mališane te koncert Latifa i Mravka Travka, a aktivosti se nastavljaju idan nakon otvorenja. Već naredne sedmice u ovoj prodavnici počinje velika rasporodaja neprehrambenih proizvoda iz kategorija tekstila, igračaka, kućanskih potrepština i sezonskih proizvoda.
Iz Konzuma najavljuju da i dalje nastavljaju sa širenjem mreže prodavnica, te uskoro Konzum stiže u Čajniče gdje je u septembru planirano otvaranje novog prodajnog objekta.
Osim prodavnica otvorenih u Goraždu, Konzum je u proteklih nekoliko mjeseci otvorio i prodajne objekte u Sarajevu, Doboju, Knešpolju, Neumu… Plan Konzuma je da u ovoj godini otvori 15 novih prodavnica.