Paris Motor Show 2018: Pogledajte najzanimljivije novitete

0
1094
Na Paris Motor Show 2018 veliku pozornost publike privukao je Lamborghini Zerouno

Na ovogodišnjem pariškom auto-salonu (Paris Motor Show 2018 traje od 4. do 14. oktobra), koji slavi 120 godina postojanja, izloženi su brojni atraktivni noviteti koji su imali svjetsku ili evropsku premijeru.
Među novitetima je niz sportskih modela ali i veliki broj hibridnih i električnih vozila.
Mercedes je na primjer izložio svoju ‘srebrnu strijelu’, automobil budućnosti u retro stilu, koncept za jednu osobu, a Renault svoju vizju budućnosti bez vozača pod sloganom ‘vozite se u dnevnoj sobi’. Peugeot je izložio rimejk retro stila u novom koncept kupeu, a Audi svoj ‘e-tron S5’. Tu je i nova Toyota Corola, te Citroenov novi SUV C5 Aircross.
Ferrari je na salonu automobila u Parizu obznanio da će svoje nove modele Monza SP1 i SP2 prodavati po cijeni od 1,6 miliona eura te da će ove automobile iz specijalne, ograničene serije moći da kupi svega 499 pozvanih klijenata. Monza SP1 i SP2 pogonjeni su najjačim do sada atmosferskim Ferrarijevim V12 motorima, sa 810 konjskih snaga. Ferrari, koji ih je u utorak predstavio u Parizu, tvrdi da ovi automobili do ‘stotke’ ubrzavaju za samo 2,9 sekundi.
Sajam je karakterističan i po najavi dolaska jeftinih kineskih vozila na evropsko tržište, ali i po tome što su Ford, Volkswagen, Volvo i Opel izostali sa auto-salona u Parizu.

Pogledajte neke od najzanimljivijih modela automobila izloženih na Paris Motor Show 2018: