PepsiCo najavio širenje regenerativne poljoprivredne prakse na više od tri miliona hektara do 2030.

0
281
Nuno Pinto Leite, generalni direktor kompanije Marbo Product, članice PepsiCo grupe

Kompanija PepsiCo najavila je da planira proširenje regenerativne poljoprivredne prakse na više od tri miliona hektara, što je gotovo jednako ukupnoj poljoprivrednoj površini koju kompanija obrađuje. Najavljeno je i poboljšanje egzistencije za više od 250.000 ljudi koji rade u poljoprivrednom lancu snabdijevanja, kao i ulaganje u održivost lanca nabavke 100 odsto ključnih sirovina, u periodu do 2030. godine.
Procjenjuje se da će ovakvim aktivnostima biti eliminisano bar tri miliona tona gasova staklene bašte do kraja decenije, a program će biti proširen na nove usjeve i iskorišten kao temelj za partnerstvo sa poljoprivrednicima i za prelazak na regenerativnu poljoprivredu.
“Svi naši ciljevi postavljeni PepsiCo programom regenerativne poljoprivrede biće implementirani i kroz poslovanje na Zapadnom Balkanu kako bi i dalje sa ponosom proizvodili Chipsy od 100% domaćeg krompira, i kako bismo smanjili emisiju CO2 za više od 70%”, istakao je Nuno Pinto Leite, generalni direktor kompanije Marbo Product, članice PepsiCo grupe.
Program pozitivne poljoprivrede je još jedan korak na putu kompanije PepsiCo i prati nedavnu najavu kompanije da udvostručuje svoj klimatski cilj, usmjeren na smanjenje apsolutnih emisija gasova staklene bašte u svom lancu vrijednosti za više od 40% do 2030. godine, kao i obavezujući se da će postići nultu emisiju do 2040. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here