Podrška digitalnoj transformaciji bh. kompanija kao odgovor na Covid-19

0
352
Održana 5. SBF online sesija o digitalnom oporavku

Peta SBF online sesija pod nazivom ‘Digitalni oporavak: Podrška digitalnoj transformaciji bh. kompanija kao odgovor na Covid-19’ koju organizira Bosna Bank International u okviru Sarajevo Business Foruma 2020 i inicijative ‘Mi to možemo’, a u saradnji sa projektom ‘Dijaspora za razvoj’, održat će se u utorak, 14. jula.
Cilj foruma je razmjena najboljih praksi u procesima digitalizacije kao prvi korak ka oporavku, ali i kao sredstvo za nove tržišne mogućnosti koje će omogućiti BiH da se bolje integrira u postojeće i novoosnovane globalne lance vrijednosti i bude na prvom mjestu na novim tržištima.
Na ovom online forumu najavljeno je učešće predstavnika bh. kompanija koje dolaze iz IT sektora, robotike, finansijskih tehnologija i marketinga.
Mnogi stručnjaci krizu Covid-19 vide kao ‘okidač’ za masovnu digitalizaciju obrazovanja, upravljanja i poslovanja. Podrška procesa digitalizacije u privatnom sektoru kao ekonomskom pokretaču može značajno doprinijeti većoj otpornosti kompanija na ekonomsku krizu.