Predstavljanje Teslinog Modela Y 14. marta u Los Angelesu

0
1003
Elon Musk najavio svjetsku premijeru dugo očekivanog Teslinog SUV-a u Los Angelesu

Elon Musk je na Twitteru objavio kako će prvo javno predstavljanje novog Teslinog Modela Y biti upriličeno 14. marta u Los Angelesu.
Model Y bit će prvi Teslin električni SUV kojim će ponuda biti upotpunjena, a biće oko 10% veći od Modela 3, pa samim time i toliko skuplji, a i s nešto manjim ukupnim dosegom s usporedivim baterijskim paketom. Stoga očekujemo SUV s početnom cijenom od 40-ak hiljada dolara i autonomijom od najmanje 300 kilometara s osnovnim paketom opreme.
Sljedećeg će tjedna u Los Angelesu biti prvi put prikazan finalni dizajn Modela Y, nešto o čemu se ne zna gotovo ništa, osim da ovaj automobil neće imati Falcon Wing vrata kao Model X. Isto tako Musk je najavio i da će tada otkriti detaljne karakteristike i cijene, te omogućiti testne vožnje – slično kao kod predstavljanja Modela 3. O tome hoće li odmah otvoriti i prednarudžbe za sada se nije izjasnio, piše Bug.hr.
Prilikom objave poslovnih rezultata prošlog tjedna Model Y je kratko bio spomenut u Teslinim planovima – najavljeno je tada kako će ove godine početi proizvodnja alata kako bi do kraja sljedeće godine novi Model Y krenuo i masovnu serijsku proizvodnju.