Projekat Vienna osiguranja osvojio zlatnu nagradu ‘Gunter Geyer’ VIG grupacije

0
709
Vienna osiguranju svečano uručena nagrada Günter Geyer za projekat 'U zdravoj školi zdrava djeca'

Projekat Vienna osiguranja – VIG pod nazivom ‘U zdravoj školi, zdrava djeca’ koji se već četiri godine zaredom sprovodi u osnovnim školama u BiH potaknuo na mnoge pozitivne promjene u lokalnim zajednicama. Do sada je udružio preko 10.000 školaraca, roditelja i prosvjetnih radnika koji su uz podršku Vienna osiguranja – VIG izgradili zdrave vrtove, voćnjake, sigurna igrališta, bavili se sportom kroz igru i zabavu, animirali djecu i roditelje na zajednička druženja, pravili zdrave užine uz podršku profesionalnih kuhara i dr.
O uspješnosti tog projekta i njegovom značaju na unapređenju zdravog stila života školaraca, ilustruje i činjenica da je u konkurenciji 52 zemalje na nivou Vienna Insurance Group (VIG) baš ovaj projekat osvojio zlatnu nagradu Günter Geyer koja se dodjeljuje za društvenu osviještenost i doprinos duštveno odgovornom poslovanju.
Tim povodom danas je osiguravajućem društvu Vienna osiguranje VIG na prigodnoj svečanosti u Sarajevu uručena prestižna nagrada ‘Günter Geyer’ za najuspješniji društveno-odgovorni projekat koji se već četiri godine realizuje u BiH.
“Drago nam je da je naš dugogodišnji projekat pod nazivom ‘U zdravoj školi zdrava djeca’ i međunarodno prepoznat te da je osvojio prvo mjesto i zlatnu nagradu Vienna Insurance Group – najveće osiguravajuće grupacije u Austriji, Centralnoj i Istočnoj Evropi. Zahvalni smo i na vrijednoj novčanoj nagradi kojom smo osigurali sredstva za naredne, još bolje sezone ovog značajnog projekta”, istakla je Sabina Mujanović, direktorica Vienna osiguranja, prilikom preuzimanja nagrade koju joj je u ime VIG-a uručila ambasadorica Austrije u BiH, Ulrike Hartmann.
“Ukazana mi je čast da ispred Vienna Insurance Group uručim Vienna osiguranju VIG ovu vrijednu nagradu za njihov društveno korisni projekat ‘U zdravoj školi zdrava djeca’. Zaista se radi o izvanrednom projektu koji pomaže lokalnim zajednicama da unaprijede kvalitet života u osnovnim školama BiH. Čestitam Vienna osiguranju VIG i želim im još mnogo uspješnih sezona”, izjavila je ambasadorica Hartmann.

Na prigodnoj svečanosti uručene i zahvalnice ambasadorima-prijateljima projekta (Foto: Profitiraj.ba)

Direktorica Vienna osiguranja Sabina Mujanović, izrazila je žaljenje što usljed vanrednih okolnosti (Covid-19), ove godine nisu uspjeli realizovati novu sezonu projekta, ali su planirana sredstva za tu namjenu uložili u kupovinu i instalaciju beskontaktnih dezinfekcijskih dozatora u 46 osnovnih škola u BiH, aktivnih učesnica prethodnih sezona ovog projekta.
“Na ovaj način smo uzeli aktivno učešće u sprječavanju širenja virusa te zaštiti života i zdravlja naših školaraca”, dodala je Mujanović.
Vienna osiguranje d.d. VIG je tržišni lider u životnom osiguranju u BiH te je najnagrađivanije društvo za osiguranje u BiH u posljednjih nekoliko godina. Članica je Vienna Insurance Group – VIG koja sa 50 kompanija u 25 zemalja i preko 25.000 zaposlenika predstavlja vodeću osiguravajuću grupaciju u Austriji, Centralnoj i Istočnoj Evropi.