Rahela Sakoman nova regionalna direktorica ljudskih resursa Schneider Electrica

0
749
Rahela Sakoman pojačala tim kompanije Schneider Electric

Rahela Sakoman nova je regionalna direktorica ljudskih resursa kompanije Schneider Electric, zadužena za područje Slovenije, Hrvatske te Bosne i Hercegovine.
Na novu poziciju Rahela Sakoman je došla sa mjesta savjetnice za ljudske resurse u energetskoj multinacionalnoj kompaniji Eni. Tokom svoje karijere, koja je započela 2014. godine, bila je i na poziciji projektnog menadžera u kompaniji Ulix.
Rahela Sakoman svoje je stručno obrazovanje stekla na prestižnim svjetskim fakultetima u Sjedinjenim Američkim Državama i Austriji. Titulu magistrice struke ‘Consulting Psychology and International Business’ stekla je na Univerzitetu Alliant International u San Diegu, a prije toga je titulu prvostupnice psihologije zaslužila nakon studiranja na Wright State University u Daytonu (SAD) i Webster University u Beču (Austrija).
Na novoj poziciji Rahela Sakoman će zamijeniti regionalnu direktoricu ljudskih resursa Tamaru Živanović, koja je doprinijela uspjehu i razvoju zaposlenika kompanije Schneider Electric u proteklih šest godina. U novoj ulozi, Rahela Sakoman će nastaviti osnaživati internu komunikaciju i niz programa kompanije Schneider Electric, sukladno položaju i percepciji kompanije kao svjetskog lidera u području digitalne transformacije upravljanja energijom i u automatizaciji.
Jedan od prioriteta na početku Rahelinog rada u kompaniji Schneider Electric bit će stavljen na transformaciju, koja se intenzivira zahvaljujući primjeni novih tehnologija i ubrzanoj digitalizaciji. Aktivnosti ulaganja u budućnosti ponajprije će se odnositi na kontinuirano učenje i nadogradnju stručnih i specijalističkih znanja, kao i razvoju novih vještina i primjene alata u podršci digitalizacije poslovanja, saopćeno je iz kompanije Schneider Electric.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here