Ryanair ukida tri linije iz Banja Luke

0
286
Rezervacija karata u periodu od aprila do oktobra biće dostupna po cijeni od 30 eura

Niskotarifni avioprevoznik Ryanair nastavlja da smanjuje svoju mrežu odredišta iz bivše Jugoslavije sa planovima da prekine letove iz Banja Luke za tri grada tokom zimske sezone 2023/24, koja počinje 29. oktobra i traje do 30. marta.
Ryanair će prekinuti operacije od drugog po veličini bosanskohercegovačkog grada do Charleroia i Nirnberga od 5. novembra, kao i Berlina od 6. novembra. Na osnovu postojećih planova, Charleroi će biti obnovljen od 15. marta, dok su dvije njemačke destinacije u ovom trenutku ugašene na neodređeno vrijeme.
Ipak, ovaj avioprevoznik će tokom većeg dijela zimske sezone održavati četiri linije iz Banja Luke za Beč, Memingen, Stokholm i Geteborg.
Smanjenje letova je uslijedilo nakon što je Ryanair u januaru prekinuo svoje poslovanje između Banja Luke i Bergama. Prevoznik je ovog ljeta također prekinuo letove iz Tuzle nakon nesuglasica oko državnih taksi.
Ryanair je takođe najavo planove da ove zime ukine tri linije van svoje zagrebačke baze, kao i još tri linije iz Podgorice.
Takođe, Wizz Air je ove sedmice obustavio letove između Banja Luke i Stockholma Skavsta, dok će letovi između Banja Luke i Hamburga biti obustavljeni od 28. oktobra. Wizz Air će ove zime nastaviti letove iz Banja Luke za Basel i Dortmund.
Aerodrom Banjaluka je u periodu od januara do jula prevezao 281.766 putnika, što je njegov najbolji rezultat ikad za sedmi mjesec i 64,6% više u odnosu na prošlogodišnji rekord. Generalna direktorica aerodroma Natalija Trivić nedavno je rekla da se Banja Luka priprema za ljetnu sezonu 2024. i da je u razgovorima sa Turkish Airlinesom o uvođenju letova iz Istanbula, piše portal Ex-Yu Aviation.
“Također ćemo pokušati da uspostavimo redovne letove za Atinu od proljeća i pregovaramo o čarter letovima za Kipar, kao i još jednu mediteransku destinaciju kao što je Barcelona koju će obavljati jedan od naših low cost partnera“, kazala je Trivić te dodala da se pregovara i o tome da se sadašnja dva leta za Beograd povećaju na najmanje tri nedjeljna.