Samsung 7. novembra predstavlja mobitel sa savitljivim zaslonom – Galaxy F

0
1546
Galaxy F imat će savitljiv zaslon (7,29") koji će se radi zaštite od oštećenja preklapati prema unutra

Kineska kompanija Royole Technology nedavno je predstavila u svijetu prvi mobitel FlexPai sa savitljivim zaslonom, a prema najavama, sličan uređaj predstavit će i Samsung već 7. novembra ove godine.
Naime, novi Samsungov Galaxy F (SM-F900U) bit će predstavljen na predstojećem događaju Samsung Developer Conference. Prema dostupnim podacima, Galaxy F imat će savitljiv zaslon (7,29″) koji će se radi zaštite od oštećenja preklapati prema unutra (za razliku od FlexPai).
Kako korisnici ne bi morali često otvarati ovaj mobitel sa savitljvim zaslonom, Samsung će ugraditi i dodatni – 4,6-inčni zaslon (OLED) koji će se cijelo vrijeme nalazi s vanjske strane kućišta. Time je Samsung u jednom uređaju ponudio dva – tablet i mobitel.
Izvori navode kako će unutarnji zaslon (7,29″) uključivati samo u trenutku kada je Galaxy F rasklopljen, u protivnom bit će neaktivan što će se svakako dobro odraziti na potrošnju baterije, odnosno na njezino očuvanje.
Galaxy F trebao bi dobiti i posebno korisničko sučelje na čijem je dizajnu Samsung surađivao s Googleom. Dodatno, težina uređaja je navodno 200 grama, ima 512 GB interne memorije, podršku za Dual-SIM, a šarke koje će omogućiti presavijanje zaslona su navodno testirane na 200.000 presavijanja.
Izvor također navodi kako ne treba očekivati preveliku dostupnost Galaxyja F na tržištu, barem ne tokom prve godine. Galaxy F navodno će se proizvoditi u mjesečnoj količini od 100.000 primjeraka kako bi se ispitalo tržište, piše Bug.hr.
Masovna proizvodnja trebala bi početi ovog mjeseca, a Samsung godišnje planira proizvoditi između 500.000 i milion primjeraka. Dostupnost uređaja na tržištu planirana je za drugi kvartal 2019. godine.
Za sada nema pouzdanih informacija o cijeni ovog mobitela, no u ranijim predviđajima se spominjao iznos od blizu 2.000 USD.