Samsung predstavio novu Bespoke liniju za povezano iskustvo korištenja kuhinje na sajmu CES 2023

0
412
Dinamične funkcije frižidera Bespoke četvorokrilniFlex™ sa Family Hubom™+

Samsung Electronics je predstavio najnovije uređaje svoje linije prilagodljivih Bespoke Home aparata. Novi kućni aparati i usluge osmišljeni su da zadovolje sve veću potražnju za prilagođavanjem i pružaju novi nivo inteligentne povezanosti koji korisnicima omogućava da budu održiviji u kuhinji.
Uključujući širi izbor Bespoke frižidera, veći i imersivniji 32-inčni ekran za Bespoke četvorokrilni Flex™ sa Family Hubom™+i napredno VI Pro kuhanje za Bespoke AI™ rernu koja optimizuje i pomaže u pripremanju obroka, kuhinja sa Samsung aparatima postaje pametniji, raznovrsniji i interaktivniji prostor više nego ikada prije.
“Na sajmu CES 2023 nastavljamo sa uspješnom Bespoke linijom uvođenjem novih Bespoke frižidera i ugradnih aparata koji korisnicima nude više načina da se izraze u kuhinji“, kaže Junhwa Lee, izvršni potpredsjednik i direktor iskustva korisnika u segmentu digitalnih kućnih aparata u kompaniji Samsung Electronics.

Bespoke Flex™ sa četvero vrata sa porodičnim centrom™+

Dinamične funkcije frižidera Bespoke četvorokrilniFlex™ sa Family Hubom™+ su prikazane na 32-inčnom FHD ekranu bez okvira koji je skoro duplo veći nego na prethodnim modelima. Pored toga, nova veća kontrolna tabla koristi veći ekran, što korisnicima omogućava da uživaju u SmartThings uslugama i prate i kontrolišu svoje kompatibilne kućne aparate. Ovaj frižider također ima novi Family Hubsoftver.
Samsung TV Plus sada nudi preko 190 besplatnih kanala, dok integracija Google Photos pretvara ovu platformu u digitalni ram za slike koji olakšava dijeljenje i prikazivanje fotografija. Zahvaljujući većem ekranu i novoj funkciji slika-u-slici (PIP) Samsung TV Plusa, korisnici mogu da gledaju svoje omiljene TV serije dok provjeravaju i prate status drugih kuhinjskih aparata, kao i da u isto vrijeme vode računa o onome što kuhaju.
Frižider Bespoke četverokrilni Flex™ sa Family Hubom™+predstavit će se u Sjevernoj Americi i Južnoj Koreji u prvoj polovini 2023. godine. Pored toga, ažuriranje Family Hub softvera će biti dostupno na svim tržištima na kojima se Family Hub™frižideri prodaju u 2023. Tu spadaju Južna Koreja, SAD, istočna i zapadna Azija, Latinska Amerika i Evropa.

Elegantan dizajn frižidera je dopunjen vratima koja se automatski otvaraju

U skladu sa estetikom dizajna Bespoke frižidera, Bespoke dvokrilni frižider se odlikuje ravnim, minimalističkim dizajnom sa prilagodljivom prednjom pločom dostupnom sa površinom od stakla ili nehrđajućeg čelika. Korisnici mogu da izaberu neku iz bogate palete boja i površina da bi frižider uskladili sa okruženjem u domu. Elegantan dizajn frižidera je dopunjen vratima koja se automatski otvaraju* sa udubljenom ručkom za jednostavan dizajn i lako otvaranje vrata dodirom.
Unutrašnjost Bespoke dvokrilnog frižidera se odlikuje najnovijim tehnologijama za odlaganje i hlađenje hrane. Interni centar za napitke™ pruža lak pristup dispenseru za vodu iz vodovoda i posudi za vodu sa automatskim punjenjem sa dozatorom, koji vam obezbjeđuju hladnu ili vodu sa prirodnim okusom u svakom trenutku. Tu je i dvostruki automatski ledomat koji je uvijek spreman da ohladi piće ledom u obliku kockice ili loptice™.
Kao i Bespoke dvokrilni frižider, Bespoke frižider sa gornjim zamrzivačem je dostupan u modernim bojama koje se savršeno uklapaju u savremeni kuhinjski enterijer. U njemu Samsung optimalna zona svježine+ i aktivni filter za svježinu dugo čuvaju svježinu hrane i eliminišu 99,99 posto bakterija. Korisnici Samsung dvokrilnog ili frižidera sa gornjim zamrzivačem također mogu da uživaju u dodatnoj energetskoj uštedi zahvaljujući VI energetskom režimu funkcije SmartThings energija.
Bespoke dvokrilni frižider će biti u prodaji u SAD-u u prvom kvartalu 2023, a Bespoke frižider sa gornjim zamrzivačem će prvo biti dostupan u Tajlandu u martu 2023, a potom će biti lansiran na globalnom nivou.

Pripremajte zdrave obroke uz Bespoke AI™rernu

Bespoke AI™ rerna znatno olakšava pripremu obroka jer kombinuje moćnu inteligenciju sa inovativnim tehnologijama kuhanja za ukusna jela koja odgovaraju sklonostima korisnika.
AI Pro kuhanje optimizuje podešavanja kuhanja uz praćenje hrane. Ako je rerna podešena za prepoznato jelo korištenjem režima kuhanja, temperature i vremena koje rerna preporučuje, sistem AI Pro kuhanje će čak korisnicima poslati upozorenja da bi se spriječilo da hrana zagori.

Bespoke AI™ rerna ima i pogodna vrata koja se otvaraju na dodir

Bilo da korisnici isprobavaju neki zdrav recept ili žele da poboljšaju svakodnevne recepte kod kuće, Bespoke AI™ rerna optimizuje vrijeme potrebno za pripremu jela. Integrisanje sa funkcijama SmartThings kuhanje i Samsung zdravlje omogućava Bespoke AI™ rerni da analizira podatke o fizičkoj aktivnosti i ciljevima ishrane korisnika kako bi preporučila izbor jela na osnovu sastojaka koje imaju kod kuće.
Pored modernog, jednostavnog dizajna, Bespoke AI™ rerna ima i pogodna vrata koja se otvaraju na dodir, koja zamjenjuju tradicionalnu ručku radi jednostavnijeg i usklađenijeg izgleda. Dostupna u pet elegantnih i modernih opcija dizajna, Bespoke AI™ rerna je trenutno dostupna u Evropi, dok prodaja u Sjevernoj Americi počinje u trećem kvartalu 2023. godine.
_________
*Vrata se automatski otvaraju na oko 25 mm. Ako ih ne otvorite više od toga, ona će se automatski zatvoriti nakon 2 sekunde (automatsko zatvaranje možda nije moguće u nekim sredinama).

Za više informacija o novim uređajima iz Bespoke linije posjetite https://www.samsung.com/us/