SHL Event ‘Stvarajmo zajedno’ počinje danas u Trebinju

0
841
Pored uređenja školskog dvorišta, učesnici konferencije će oslikati dva murala u Domu mladih

Osnaživanje mladih i ostvarivanje njihovog potencijala za preuzimanje vodeće uloge u društvu u fokusu je rada Fondacije Schüler Helfen Leben (SHL). Jedna od najvažnijih aktivnosti Fondacije je konferencija ‘SHL Event – Stvarajmo zajedno’, na kojoj sudjeluje 100 mladih koji su bili aktivni u progamima Fondacije Schüler Helfen Leben u proteklom periodu.
Trodnevni događaj pod nazivom SHL Event ‘Stvarajmo zajedno’ biće organizovan od 18. do 20. juna u Trebinju. Svečano otvorenje SHL Eventa je danas u 16 sati u Domu mladih u Trebinju.
Na ovoj konferenciji stotinu mladih iz cijele Bosne i Hercegovine razmijeniti će iskustva i prakse iz omladinskog angažmana, izabrati najbolji omladinski projekat koji je Fondacija SHL podržala u protekloj godini, izabrati novog SHL Ambasadora aktivizma i učestvovati u velikoj volonterskoj akciji.
“Za volontersku akciju u Trebinju izabrali smo uređenje školskog dvorišta u okviru srednjih škola u Trebinju. Vraćanjem školskog dvorišta u upotrebljivo stanje učesnici SHL Eventa šalju poruku o važnosti udruženih volonterskih akcija. Pored uređenja školskog dvorišta, učesnici konferencije će oslikati dva murala u Domu mladih“, navode organizatori.
Već petu godinu zaredom SHL Event pruža priliku mladim ljudima da otvoreno govore u problemima u zajednicama iz kojih dolaze, ali im također pruža priliku da zajedno sa svojim vršnjacima iznađu rješenja za te probleme.
U toku SHL eventa učesnici će imati priliku razgovarati s ocem Srđana Aleksića te od njegovog oca lično saznati više o ovom velikom čovjeku koji je postao sinonim ljudskosti i hrabrosti.