Sportski Audi R8 Spyder i Coupé od sada dostupni i na tržištu BiH

0
615
Audi R8 je sportski automobil visokih performansi

Nakon što je nedavno Audi BH predstavio najsnažniji električni automobil Audi RS e-tron GT, na red je došao i najsnažniji sportski dvosjed brenda s četiri prstena. Po prvi put Audi R8 je zvanično dostupan na bosanskohercegovačkom tržištu i to u dvije verzije – Spyder i Coupé. Prve isporuke modela Audi R8 očekuju se već u 2023. godini.

Audi R8 pokreće 5,2-litreni V10 motor koji razvija 620 KS

Audi R8 je sportski automobil visokih performansi koji kombinuje čistu estetiku sa izuzetnim performansama. Sa svojim još izražajnijim dizajnom eksterijera, nijedan drugi Audi nije tako blizu trkačkoj stazi kao Audi R8.

Snaga i obrtni moment se prenose na sve točkove preko 7-stepenog automatskog mjenjača

Pokreće ga 5,2-litreni V10 motor koji razvija 620 KS uz najveći obrtni moment od 560 Nm i maksimalnom brzinom od 329 km/h. Snaga i obrtni moment se prenose na sve točkove preko 7-stepenog automatskog mjenjača sa dvostrukom spojkom S-Tronic koji ukupnu masu vozila podiže na 1.555 kilograma.

Audi R8 V10 od 0-100 km/h ubrzava za samo 3,2 sekunde

Audi R8 V10 od 0-100 km/h ubrzava za nevjerovatne 3,2 sekunde, odnosno od 0-200 km/h za 9,9 sekundi čime zasigurno opravdava Audijev prepoznatljivi slogan ‘Vorsprung durch Technik’.

Audi R8 razvija maksimalnu brzinu od 329 km/h

“Zbog povećanog interesa naših klijenata i odličnih poslovnih rezultat sretan sam i ponosan što će Audi u Bosni i Hercegovini po prvi put imati u svojoj ponudi supersportski Audi R8. Tržište superautomobila je u stalnom rastu kako u svijetu tako i u BiH i uvjeren sam da će R8 sa svojim moćnim V10 motorom zadovoljiti i naše najzahtjevnije kupce. Treba naglasiti da će Audi R8 već od 2026. pokretati isključivo elektromotori napajani iz baterije, te da se sprema nova era električnih automobila sa visokim performansama“, rekao je Miran Stambol, brend menadžer Audi BH.

Novi Audi R8 Spyder i Coupé od sada se mogu naručiti kod svih ovlaštenih Audi trgovaca u Bosni i Hercegovini.