Stipendije BBI banke dobilo 100 učenika i studenata bihaćke regije

0
677
Stotinu učenika i studenata bihaćke regije dobilo stipendije BBI banke iz Fonda Saleh Kamel

Bosna Bank International (BBI) upriličila je danas u Bihaću svečanu dodjelu stipendija iz Fonda ‘Sheikh Saleh Kamel’ za 100 učenika i studenata ove regije.
Projekat dodjele 500 stipendija za djecu bez jednog ili oba roditelja u BiH BBI banka radi uz podršku filantropa Sheika Saleha Kamela, osnivača i vlasnika Al Baraka grupacije.
“BBI banka već sedmu godinu uz podršku velikog čovjeka, filantropa, osnivača i vlasnika Al Baraka poslovne i finansijske institucije sheika Saleha Kamela, svake godine dodjeljuje po 500 stipendija za djecu bez jednog ili oba roditelja. Stpendije dodjeljujemo, ne samo onima koji su u potrebi nego se rukovodimo principom meritokratije. Dakle, dajemo prednost najboljim učenicima i studentima, onima koji imaju znanje, koji ostvaruju najbolje rezultate, podržavamo stručnost”, kazao je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.
Izbor dobitnika provela je Komisija sačinjena od predstavnika BBI-a, Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH, Rektorata Univerziteta u Sarajevu, Islamske zajednice BiH, te Asocijacije Fatma, nakon selekcije prispjelih zahtjeva primljenih temeljem javnog konkursa.
Mjesečna stipendija iznosi 100 američkih dolara, odnosno 1.200 dolara godišnje, a isplaćuje se u konvertibilnim markama u protuvrijednosti iznosa stipendije.
Dobitnicima su čestitali i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić i ministar obrazovanja Unsko-sanskog kantona Damir Omerdić.
Student treće godine Pedagoškog fakulteta Enaida Čehić i Sandi Žerić, student treće godine Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, zahvalili su BBI banci i sheik Salehu Kamelu na stipendijama, naglasivši kako će nastojati da opravdaju povjerenje i nastave i dalje vrijedno učiti.
Poruku studentima uputila je i profesorica Fatima Hukić, prva predsjednica Asocijacije Fatma, koja više od 20 godina inicira projekte pomoći za djecu bez jednog ili oba roditelja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here