Stipendije BBI banke dobilo 100 učenika i studenata bihaćke regije

0
945
Stotinu učenika i studenata bihaćke regije dobilo stipendije BBI banke iz Fonda Saleh Kamel

Bosna Bank International (BBI) upriličila je danas u Bihaću svečanu dodjelu stipendija iz Fonda ‘Sheikh Saleh Kamel’ za 100 učenika i studenata ove regije.
Projekat dodjele 500 stipendija za djecu bez jednog ili oba roditelja u BiH BBI banka radi uz podršku filantropa Sheika Saleha Kamela, osnivača i vlasnika Al Baraka grupacije.
“BBI banka već sedmu godinu uz podršku velikog čovjeka, filantropa, osnivača i vlasnika Al Baraka poslovne i finansijske institucije sheika Saleha Kamela, svake godine dodjeljuje po 500 stipendija za djecu bez jednog ili oba roditelja. Stpendije dodjeljujemo, ne samo onima koji su u potrebi nego se rukovodimo principom meritokratije. Dakle, dajemo prednost najboljim učenicima i studentima, onima koji imaju znanje, koji ostvaruju najbolje rezultate, podržavamo stručnost”, kazao je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.
Izbor dobitnika provela je Komisija sačinjena od predstavnika BBI-a, Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH, Rektorata Univerziteta u Sarajevu, Islamske zajednice BiH, te Asocijacije Fatma, nakon selekcije prispjelih zahtjeva primljenih temeljem javnog konkursa.
Mjesečna stipendija iznosi 100 američkih dolara, odnosno 1.200 dolara godišnje, a isplaćuje se u konvertibilnim markama u protuvrijednosti iznosa stipendije.
Dobitnicima su čestitali i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić i ministar obrazovanja Unsko-sanskog kantona Damir Omerdić.
Student treće godine Pedagoškog fakulteta Enaida Čehić i Sandi Žerić, student treće godine Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, zahvalili su BBI banci i sheik Salehu Kamelu na stipendijama, naglasivši kako će nastojati da opravdaju povjerenje i nastave i dalje vrijedno učiti.
Poruku studentima uputila je i profesorica Fatima Hukić, prva predsjednica Asocijacije Fatma, koja više od 20 godina inicira projekte pomoći za djecu bez jednog ili oba roditelja.