Stvaratelji sadržaja na YouTubeu sada imaju bolji uvid ostvarenih prihoda

0
581
Zaglavlje početne stranice YouTubea je među najposjećenijim stranicama na svijetu

Google je u YouTube dodao opciju koja će stvarateljima YouTube sadržaja putem Partner Programa omogućiti da na jednom mjestu steknu mogućnost jednostavnog pregleda te analize svih svojih prihoda stečenih na toj platformi, od oglašavanja, pretplate, donacija…
Dosadašnja opcija CPM (cost per mille) mjerila je trošak svakih hiljadu impresija (broj pregleda koji je ostvario oglas). Nova opcija pod imenom RPM (revenue per mille) pak donosi puni širi pregled prihoda odnosno pokazuje ukupne prihode (bilo od oglašivačkog sadržaja i drugih načina monetizacije) kada YouTube uzme svoj dio prihoda. To je posebno korisno za stvaratelje sadržaja koji su u fazi rasta svojeg kanala te žele imati pregled otkud sve dolaze njihovi mjesečni prihodi.
U konačnici CPM se može smatrati važnom stavkom za oglašivače, dok je RPM sada važna stavka za stvaratelje sadržaja, piše Bug.hr. Ipak, CPM ostaje korisna stavka i za stvaratelje sadržaja s obzirom da ona pokazuje koliko oglašivači cijene njihov kanal, što je viša CPM stavka to oglašivači plaćaju više za oglašivački sadržaj koji se pojavljuje na kanalu.