Talgo voz iz Sarajeva u Bihać zvanično dolazi 2. jula

0
845
Stvoreni uslovi za uvođenje putničke linije Sarajevo-Bihać: Zvaničnici USK i ŽFBiH obišli trasu Unske pruge

Premijer Unsko-sanskog kantona Husein Rošić i generalni direktor Željeznica Federacije BiH Enis Džafić sa saradnicima obišli su danas trasu Unske pruge i objekte željezničke stanice u Bihaću gdje se vrše posljednje pripreme za uspostavljanje redovne željezničke linije na relaciji Sarajevo – Bihać.
Željeznički saobraćaj na relaciji Sarajevo – Bihać biće zvanično pokrenut 2. jula 2018. godine. Nakon što je u proces elektrifikacije 47 kilometara Unske pruge, od Bihaća do Blatne, uloženo više od 2,5 miliona maraka prvi talgo voz iz Sarajeva stići će na željezničku stanicu u Bihaću u 17:30 minuta, nakon čega će svakodnevno saobraćati na ovoj relaciji.
Iz ŽFBiH je navedeno da će cijene vozne karte biti niže sa planiranim popustima za studente, penzionere, djecu, novinare…
Premijer Unsko-sanskog kantona Husein Rošić istaknuo je da je zadovoljan činjenicom da je projekat uvezivanja prostora Krajine u jedinstvenu željezničku mrežu priveden kraju, saopćeno je iz Vlade USK.
Okončanjem ovog projekta stvoreni su uslovi za uvođenje putničke linije Sarajevo – Bihać talgo vozom koji je dosad dolazio do Banje Luke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here