Triglav osiguranje Banja Luka uvećava kapital za dva miliona KM

0
663
Triglav osiguranje BL je u prvih šest mjeseci 2021. zaračunalo bruto premiju od 6,08 miliona KM

Skupština Triglav osiguranja a.d. Banja Luka je na svojoj 23. vanrednoj sjednici, održanoj 24. aprila ove godine donijela odluku o povećanju osnovnog kapitala izdavanjem akcija 8. emisije  u iznosu od dva miliona KM, saznaje poslovni portal Profitiraj.ba.
Osnovni kapital Triglava iznosi 5 miliona i 556 hiljada KM, a nakon 8. emisije akcija kapital ovog osiguravajuće društva bit će povećan za dva miliona KM te će iznositi 7 miliona i 556 hiljada KM.
Povećanje kapitala izdavanjem akcija 8. emisije ima za cilj pribavljanje dodatnog kapitala radi obezbjeđenja adekvatnog kapitala za obavljanje djelatnosti iz grupe neživotnih osiguranja.
Ponuda akcija iz osme emisije upućena je slovenskom investitoru, Triglav Int, d.d., koji je ujedno 100% vlasnik redovnih akcija Triglav osiguranja Banja Luka.
Investitor će, u roku od sedam dana od dana prijema rješenja Komisije za hartije od vrijednosti RS kojim se odobrava prospekt, upisati i uplatiti akcije iz predmetne emisije.
Kako je saopćeno, ova odluka stupa na snagu danom prijema Rješenja Komisije za hartije od vrijednosti RS o upisu povećanja osnovnog kapitala Društva po osnovu osme emisije akcija u Registar emitenata.
Prethodno je potrebno da Agencija za osiguranje Republike Srpske da saglasnost na pomenutu.