Turkish Airlines od 21. juna uvodi letove iz BiH, Srbije i Makedonije: Karte puno skuplje nego prije

0
830
Turkish Airlines krajem juna ponovo leti iz Istanbula za Beograd, Sarajevo i Skoplje

Turkish Airlines će krajem juna ponovo uspostaviti letove iz Istanbula za Beograd, Sarajevo i Skoplje. Očekuje se da će letovi za ova tri grada biti uvedeni od 21. juna, a ta aviolinija bi se odvijala tri puta sedmično (ponedjeljak, petak i nedjelja).
Letovi za Beograd bit će s avionom Airbus A321, dok će A320 letjeti za Sarajevo i Skoplje.
Trenutno je aerodrom Skoplje i dalje zatvoren, iako je državna Agencija za civilno vazduhoplovstvo saopćila da očekuje da će komercijalne usluge biti nastavljene tokom druge polovine mjeseca.
Turkish Airlines vjeruje da će trebati četiri mjeseca da obnove ranije uspostavljene linije. Turski avioprevoznik prije pandemije letio je u 126 zemalja.
Turkish Airlines je među najprometnijim avioprevoznicima na nekoliko tržišta u bivšoj Jugoslaviji, među kojima su BiH, Makedonija i Slovenija.
Istanbulski niskobudžetni avioprevoznik Pegasus, koji također opslužuje nekoliko destinacija u bivšoj Jugoslaviji, tek treba objaviti svoje planove za obnavljanje međunarodnih letova, iako su sve usluge otkazane do 14. juna.
Među lokalnim prevoznicima, Air Serbia će ponovo započeti letove od Beograda do Istanbula 15. juna, iako je to podložno promjenama, piše specijalizirani portal Ex-Yu Aviation.
Turkish Airlines znatno će izmijeniti svoje ljetne usluge nakon ponovnog uvođenja međunarodnih letova krajem juna. Na letu od Istanbula do gradova u bivšoj Jugoslaviji, putnici poslovne klase dobit će samo bocu vode, dok će ugostiteljstvo biti uklonjeno za putnike ekonomske klase, izjavio je predsjednik kompanije Ilker Ayci.
On je također nagovijestio da očekuje da letovi budu puno skuplji nego prije. Turkish Airlines će svim putnicima distribuirati higijenski komplet, koji uključuje masku, dezinfekcijsko sredstvo i antiseptik. Putnici u avionu će morati pratiti higijenske standarde, uz upotrebu maski i socijalne distance.