U Srebreniku uručeni ključevi korisnicima socijalnih stanova

0
294
Bivši korisnici kolektivnih centara useljavaju se u nove stanove u naselju Špionica

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić boravio je danas u Srebreniku povodom uručenja ključeva bivšim korisnicima kolektivnih centara koji useljavaju u nove stambene jedinice u naselju Špionica.
Ministar Ramić izjavio je da je riječ o 62 stana za 164 osobe, te da je vrijednost projekta nešto više od šest miliona KM.
“Vlada FBiH je kroz kreditno zaduženje osigurala oko 3,5 miliona KM, a ostatak Grad Srebrenik”, kazao je ministar Ramić.
Dodao je da je Vlada FBiH za zatvaranje kolektivnih centara u Tuzlanskom kantonu izdvojila oko 35 miliona KM, te da su ostali projekti na području tog kantona u različitim fazama realizacije.
Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović rekao je da je ovaj projekt uspješno realizovan zahvaljujući uspješnoj saradnji gradske uprave i resornog ministarstva, te zahvalio svim učesnicima projekta, a posebno Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, Ministarstvu civilnih poslova BiH, te predstavnicima Evropske unije.
Stambeni objekti su izgrađeni u okviru projekta CEB II ‘Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja’, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.