UNESCO pokrovitelj konferencije o obrazovanju koju organizira Prva gimnazija Sarajevo 24. i 25. aprila

0
1384
Prva gimnazija Sarajevo obilježava značajan jubilej - 140 godina od osnivanja

UNESCO će biti pokrovitelj Međunarodne konferencije o obrazovanju koju organizira Prva gimnazija Sarajevo 24. i 25. aprila 2019. godine.
U pismu koje je stiglo na adresu Prve gimnazije se navodi da je generalna direktorica UNESCO-a Audrey Azoulay dodijelila pokroviteljstvo UNESCO-a za Međunarodnu konferenciju o obrazovanju, koja se organizira u sklopu obilježavanja jubileja 140 godina od osnivanja Prve gimnazije Sarajevo.
Direktorica škole, Lejla Tuzlak, izrazila je veliko zadovoljstvo visokim pokroviteljstvom generalne direktorice UNESCO-a Audrey Azoulay i istakla je da je ovo pokroviteljstvo jedinstven primjer kojim UNESCO priznaje i podržava jednu odgojno-obrazovnu ustanovu u svojim aktivnostima.
Međunarodna konferencija o obrazovanju će se održati u Prvoj gimnaziji Sarajevo, 24. i 25. aprila 2019. godine. Prvog dana konferencije u fokusu će biti Okrugli sto na kojem će se govoriti o historijatu Prve gimnazije i njenom značaju za obrazovnu zajednicu i društvo općenito. Drugog dana konferencije, održat će se edukacija nastavnika matematike na kojoj će, pored nastavnika srednjih škola Kantona Sarajevo, prisustvovati i predstavnici partnerskih gimnazija iz regiona i Evrope.
Konferencija se održava u sklopu obilježavanja jubileja 140 godina od osnivanja Prve gimnazije Sarajevo.