UNIQA pozicionirana među 100 osiguravatelja u regiji

Prema izvještaju poslovnog portala SeeNews, UNIQA Osiguranje je pozicionirano kao vodeća osiguravajuća kuća u Bosni i Hercegovini

0
1658
Senada Olević, direktorica UNIQA Osiguranja u BiH

Na rang listi najuspješnijih kompanija Jugoistočne Evrope koju desetu godinu zaredom objavljuje poslovni portal SeeNews prema ukupnim ostvarenim prihodima u prošloj godini, UNIQA Osiguranje se našlo među 100 osiguravatelja u čitavoj regiji.
Ova osiguravajuća kuća je obezbijedila prvo mjesto među 11 kompanija iz Bosne i Hercegovine koje se bave ovom djelatnošću, a nalaze se u izvještaju.
UNIQA Osiguranje je u 2016. godini ostvarilo prvo mjesto na tržištu BiH do čega je došlo kontinuiranim razvojem poslovanja i uvođenjem novih proizvoda, što je rezultiralo povjerenjem sve većeg broja klijenata. Ostvarena premija u 2016. godini je iznosila 58,4 miliona KM, sa porastom od čak 9,84% u odnosu na 2015. godinu. UNIQA Osiguranje u BiH trenutno ima više od 80.000 zadovoljnih korisnika.
“Ukupan iznos ostvarene premije osiguranja nije dovoljan pokazatelj uspješnosti poslovanja osiguravajućeg društva. Naravno, ponosni smo na ovu ocijenu renomiranog SeeNews poslovnog portala. Ovo je ipak realna i neovisna ocjena koja potvrđuje ispravnost naše dugoročne strategije i opredjeljenja, da smo pouzdan i kvalitetan partner našim klijentima, te da smo jedino osiguranje u BiH koje podjednakom kvalitetom može pružiti sve vrste usluga životnog i neživotnog osiguranja, od obavezne auto odgovornosti, osiguranja imovine, do životnog i dobrovoljnog zdravstenog osiguranja“, izjavila je Senada Olević, direktorica UNIQA Osiguranja u BiH.
UNIQA Osiguranje već 20 godina uspješno posluje u BiH tokom kojih bilježi stalan rast premije. Usluge životnih i neživotnih osiguranja pruža putem 38 poslovnica širom BiH, gdje preko 300 uposlenika i partnera svakodnevno brinu o klijentima ove najuspješnije osiguravajuće kuće u BiH. Prema rezultatima posljednjeg istraživanja, 55% građana BiH preporučuje UNIQA Osiguranje.
UNIQA Osiguranje u Bosni i Hercegovini dio je UNIQA Grupe, jedne od vodećih osiguravajućih grupa u Austriji te srednjoj i istočnoj Evropi. Grupa posluje putem 40 kompanija u 18 zemalja u kojima zauzima visoko mjesto na ljestvici vodećih osiguratelja.