VatanMed grupacija estetskih klinika otvorila svoja vrata i u Sarajevu

0
2276
VatanMed Sarajevo klinika nalazi se u sklopu tržnog centra Importanne

Međunarodna grupacija estetskih klinika, specijaliziranih za transplantaciju kose, brade, brkova i obrva, sa sjedištem u Istanbulu, otvorila je svoju kliniku u Sarajevu.
VatanMed je klinika koja posjeduje četrnaestogodišnje iskustvo u pružanju estetskih usluga, estetskih operacija i operacija transplantacije kose, brkova, brade i obrva. Trenutno posluju u 15 zemalja svijeta poput Iraka, Palestine, Albanije, Etiopije, Turske, Bosne i Hercegovine i drugih.
Bh. klinika otvorena je ciljano u Sarajevu, a pokrivat će između ostalog i tržište Srbije, Hrvatske i Crne Gore.
“Dolaskom u Sarajevo i BiH, odlučili smo se donijeti iskustva koja smo stekli u dosadašnjem radu, te ponuditi ovom tržištu jedan novitet kada su u pitanju naše usluge. Pored medicinskog osoblja koje je uposleno, a dolazi iz naše matične klinike u Istanbulu, zaposlili smo i vrhunsko osoblje i doktore koji imaju ogromno iskustvo na lokalnom tržištu. Naše usluge i rad potvrdilo je više od 40.000 zadovoljnih korisnika kojima smo otklonili nedostatke, koji su nastali genetskim putem ili nekom drugim uticajem iz svakodnevnog života, te vratili samopouzdanje”, izjavio je Uğur Öztürk doktor i vlasnik klinike VatanMed.

VatanMed sa stručnim osobljem pruža vrhunske estetske usluge

VatanMed Sarajevo klinika nalazi se u sklopu tržnog centra Importanne, a u klinici će se moći obavljati mnogobrojne usluge estetske hirurgije, a posebno se ističu zahvati transplantacije kose, obrva, brkova i brade. Transplantacija kose može se izvršiti uz pomoć metoda DHI, Safir ili FUE. Pored tranplantacija moguće je izvršiti i mnoge estetske korekcije i metode među kojima su poznate PRP terapija, Mezoterapija, te popularna parna vitaminizacija vlasišta i ozonska terapija za oba spola.
“Sve transplantacije vrše se isključivo u sarajevskoj klinici sa specijaliziranim doktorima i pomoćnim osobljem. Kosa, brada, brkovi i/ili obrve transplantiraju se sa donorskog dijela tijela (potiljak), odakle se prvobitno vade korijeni dlake, koji će se naknadno presaditi na mjesto gdje je kosa otpala. Broj presađenog korijena zavisi od genetskih predispozicija, debljine dlake, kao i broja dvokorijenskih dlaka”, rekao je Öztürk.
On je dodao da se transplantacija realizuje pri punoj svijesti pacijenta, uz lokalnu anesteziju. Sam zahvat traje ovisno od mjesta koje se transplantira od 3 do 7 sati, a prvi rezultati vidljivi su za 11 dana, ali za potpuni izrast i gustinu potrebno je godinu dana, kada se može se vidjeti potpuni rezultat transplantacije.
Više informacija o metodama i načinima transplantacije možete vidjeti na web stranici ove klinike www.vatanmed.com, te na Facebook ili Instagram stranici.