Wizz Air proglašen najodrživijom lowcost aviokompanijom

0
108
Sastavni element Wizz Airove strategije održivosti je njegova Airbus flota

Wizz Air je proglašen za najodrživiju niskotarifnu aviokompaniju na Svjetskoj dodjeli nagrada za održivost finansija 2022.
World Finance je čestitao pobjednicima što su pomogli u donošenju transformativnih promjena, a posebno je pohvalio kontinuiranu posvećenost Wizz Aira održivosti, posebno njegov ambiciozni program obnove flote i druge inicijative za uštedu goriva. U ovoj aviokompaniji su ponosni što ima najnižu emisiju ugljika po putničkom kilometru u Evropi i obećali su da će dodatno smanjiti emisije za 25posto do 2030. godine, u odnosu na nivoe iz 2019. godine.
Sastavni element Wizz Airove strategije održivosti je njegova Airbus flota, koja je jedna od najmlađih u Evropi, a trenutno se sastoji od 154 aviona prosječne starosti 4,93 godine. Uključujući najnovije tehnologije u avijaciji, avion Airbus A321 neo nudi 50 posto smanjenje otiska buke, 20 posto smanjenje potrošnje goriva i 50 posto smanjenje emisije azotnih oksida, u poređenju sa ranijim modelima aviona. Wizz Air je također nedavno potpisao Memorandum o razumijevanju sa Airbusom, kako bi istražio potencijal visokoefikasnih, ultra niskih cijena operacija na vodonik.
Već četvrtu godinu zaredom Svjetska nagrada za finansijsku održivost slavi kompanije koje stavljaju zelene vrijednosti u prvi plan svogposlovanja. Nagrade se protežu na trideset različitih industrijskih segmenata, pokrivajući sve, od zdravstva preko digitalne valute do avijacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here