Za podršku udruženja osoba sa invaliditetom i javnih kuhinja u FBiH skoro 800.000 KM

0
74
Ministar Delić potpisao ugovore o podršci udruženjima osoba sa invaliditetom i javnih kuhinja u FBiH

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić danas je u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu potpisao ugovore sa predstavnicima udruženja osoba sa invaliditetom i javnih kuhinja o dodjeli sredstava po osnovu Javnog poziva za finansiranje projekata udruženja osoba sa invaliditetom, javnih kuhinja i sigurnih kuća u Federaciji BiH za 2024. godinu, iz prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću, u ukupnom iznosu od 793.678,41 KM.
Sredstva se dodjeljuju nakon provedenog Javnog poziva putem kojeg je zaprimljena ukupno 191 aplikacija, od kojih je 145 bilo formalno-pravno ispravnih, a 91 je uspješno ocijenjena, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

“Danas smo potpisali ugovore o dodjeli sredstava sa 80 predstavnika udruženja i organizacija osoba sa invaliditetom u ukupnom iznosu od 633.678,41 KM, te sa 11 predstavnika javnih kuhinja u ukupnom iznosu od 160.000 KM. Prijava sigurnih kuća po ovom pozivu nije bilo, a sredstva za rad ovih kuća obezbijeđena su transferom u budžetu Ministarstva, koji je ove godine povećan”, kazao je ministar Delić.
Predstavnici udruženja osoba sa invaliditetom i javnih kuhinja prilikom današnjeg potpisivanja ugovora izrazili su zahvalnost ministru na dosadašnjoj uspješnoj saradnji, kao i podršku za njen nastavak.